Albert Huizingh(88) en Antje Bartelds(83) 60 jaar een echtpaar

ROSWINKEL-?? Afgelopen donderdag kregen Albert en Antje Huizingh burgemeester Eric van Oosterhout op de koffie naar aanleiding van hun 60-jarige huwelijk. Daaraan voorafgaande hadden de twee maar liefst vijf jaar verkering. Albert Huizingh werd in Ter Apel geboren in een gezin van zes kinderen en was eigenlijk zijn hele leven een bankwerker die begon bij Werkland BV en daarna tot aan zijn pensioen bij de Norit in Klazienaveen.


Antje groeide als vierde op in een gezin met zes kinderen in Barnflair waar zij tot haar huwelijk werkte in de kruidenierswinkel. Direct na haar huwelijk in het gemeentehuis in Emmen werd zij huisvrouw en werd lid van de Plattelandsvrouwen en een zangvereniging.

Albert: ,,Wij hebben elkaar ontmoet tijdens een dansavond bij Boshuis in Ter Apel. Ik zat daar met enkele jongens aan een tafeltje en vlak daarbij was ook een tafel met meisjes. Het eerste oogcontact tussen Antje en Albert was toen direct raak. Een beetje liefde op het eerste gezicht kun je zeggen’. Het echtpaar ging wonen in Roswinkel en kreeg een zoon en dochter die op hun beurt weer voor vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen zorgden waarbij een derde in Juni op komst is.

Af en toe werd er wel eens gekibbeld, maar dan vooral omdat pa iets strenger was voor de kinderen, zegt Antje. ,,Als de kinderen bijvoorbeeld graag iets wilden liepen zij Albert vaak voorbij en kwamen dan direct bij mij. Maar na een beetje gekibbel was het altijd weer snel over”. Het echtpaar woont nu aan ’t Soerd op 50 meter van het sportpark van Sc Roswinkel waar Albert altijd via een speciaal aangelegd Huizingh padje naar de wedstrijden van zoon Harm en kleinzoon Bart ging kijken. Albert wandelt en fietsen nog graag door de regio. Afgelopen zondag werd dit 60 jarig huwelijk gevierd met een feestje bij Chinees restaurant Hong Fong in Ter Apel. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda