Corry en Klaas 60 jaar gelukkig getrouwd

EMMEN - Afgelopen zondag vierden Klaas de Jonge en Corry Idema hun 60-jarig huwelijksfeest dat op 19 mei 1959 werd voltrokken in het gemeente huis in Emmen. Zij keken terug op een periode waarin het paar twee zonen kreeg en de familie groeide met 6 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Klaas de Jonge werd op 29 mei 1933 samen met een broertje al tweeling geboren in een veenarbeiders gezin met nog twee broers en twee zussen.


Klaas bezocht na de lagere school de ambachtsschool om bankwerker te worden. Na enkele maanden vond hij het wel welletjes en na zijn diensttijd waar hij een koksopleiding volgde, ging hij werken als bakkersknecht in de bakkerswinkel van de buurman. Na ruim 20 jaar werkt Klaas twee jaar in een conservenfabriek in Assen en werkt daarna tot aan zijn pensioen bij Verstoep op gaslocaties. Corry Idema werd geboren in Nieuw Weerdinge op 20 januari 1933 ging na haar schooltijd werken bij een kruidenierswinkel in Nieuw Weerdinge.

Nadat zij trouwde met Klaas kreeg zij werk als conciërge bij het Groen Kruis in 2e Exloërmond. Haar grote hobby was de muziek, want zij was 27 jaar lid van een zangkoor en was ook ruim 17 jaar organist in de Gereformeerde kerk in 2e Exloërmond en speelde ook regelmatig in bejaardentehuizen in de regio. Ook maakte zij haar eigen kleding en verzorgde tot haar 83e verjaardag het herstelwerk van kleding van haar man. Het jubilerende echtpaar leerde elkaar kennen op Hemelvaartsdag in 1956 tijdens een muziekconcours in Ter Apel vlakbij het Sikkenlaantje waar de jongens en meisjes uit de regio in die tijd elkaar opzochten.

Klaas en zijn vriend kwamen aan de praat met Corry en een vriendin en het klikte gelijk tussen Klaas en Corry. Na drie jaar verkering trouwden de twee en gingen wonen in 2e Exloërmond, maar verhuisden zes jaar naar de Beatrixlaan in Emmen. Het paar mist wel hun tuintje in 2e Exloërmond, maar fietst nu dagelijks gemiddeld 30 km door de regio.


Burgemeester Erica van Oosterhout kwam ook even op de koffie bij het echtpaar en had natuurlijk ook weer enkele presentjes namens het gemeentebestuur meegenomen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda