Johanna Schnieders en Herman Conen vonden elkaar wel leuk

KLAZIENAVEEN – Na ongeveer twee jaar verkering namen Herman Conen(82) uit Weiteveen en Johanna Schnieders(80) uit Erica de stap om definitief met elkaar het leven te delen. Tot op de dag van vandaag hebben de twee daar nooit één moment spijt van gehad. Johanna: ,,Op de “sikkenmarkt” tussen de bruggen in Klazienaveen kwamen wij elkaar tegen en toen dacht ik van daar wil ik wel een keer mee op stap”. Dezelfde gedachten kreeg ook Herman, die in militaire dienst was, op dat moment en nam het initiatief:


,,Ik besloot haar twee weken later een briefje te sturen en de afspraak werd gemaakt op de bazaar van de kerk in Klazienaveen”. Twee jaar later gaven Johanna en Herman elkaar in Emmen het ja-woord en de kerkelijke inzegening vond plaats in Erica. Het paar woont in Klazienaveen aan de Engweg en kreeg 3 zonen waarvan de jongste helaas op 36-jarige leeftijd is overleden. Inmiddels is de familie ook al gegroeid met 7 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.

Herman Conen komt uit een veenarbeiders gezin met nog drie broers en een zus. Op 13-jarige leeftijd ging hij werken in het veen, maar vertrok later naar de ENKA. De voorkeur voor het buitenleven deed hem twee jaar later weer terugkeren in het veen en werkte daarna ook nog in Duitsland waar hij rioleringsputten metselde en later tussen Westenesch en Valthe waterleidingbuizen legde voor Hulsink BV.

Rugklachten twee heupbreuken deden hem belanden bij De Marktlanden waar hij nog een opleiding voor hovenier volgde. Naast biljarten was de duivensport zijn grootste hobby, maar de intreden van de digitale klok deed hem besluiten om er mee te stoppen. Johanna Schnieders werd in Erica samen met zusje Lena geboren als tweeling als 8e in de rij van 11 kinderen, 5 jongens en 6 meisjes.

Na de lagere school ging zij werken bij boer en moest o.a aardappels krabben en daarna werkte zij enige tijd op de Bendien in Emmen en Pantyfabriek in Weiteveen. Eenmaal getrouwd werd zij huisvrouw en naast de huishouding werd tuinieren en schilderen in en rond het huis haar grote hobby. Samen met Herman mag zij nu ook nog graag op rommelmarkten en braderieën rondsnuffelen.

Naast de schriftelijke felicitaties van de Koning en Commissaris van de Koning in Drenthe kwam ook Emmens burgemeester Eric van Oosterhout even op de koffie om de felicitaties namen het gemeentebestuur over te brengen.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda