R.K. Kerk Weiteveen vierde een grandioos jubileumfeest.

WEITEVEEN - De R.K. kerk, O.L.V. Koningin van de Vrede te Weiteveen vierde 31 mei, 1 juni en 2 juni 2019 het 100-jarig jubileum van de kerk / parochie / geloofsgemeenschap. Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van de presentatie van de film "Toen leeft nog!" Een film over de geschiedenis van de jubilerende kerk. De filmbeelden werden afgewisseld met verhalen over de historie en gebeurtenissen van kerk en dorp.


De mooie zang van het kinderkoor, herenkoor en het dameskoor van de geloofsgemeenschap ondersteunde deze boeiende verhalen. De film "Toen leeft nog!" is t.z.t. te bekijken in het Veenloopcentrum. Ook is er een cd gemaakt: "Mooi Weiteveen", de tekst is geschreven door Jan Suelmann en de muziek is gecomponeerd door "Los Vast" met zang van Erik Fühner.

Op de zondagmorgen was er een indrukwekkende en plechtige eucharistieviering met bisschop Ron van den Hout, pastoor Tjitze Tjepkema en diaken Frans Wielens en met een volle kerk van parochianen en gasten van "Elders". 's Middags was er een heel gevarieerd programma voor jong en oud in de tuin van het Veenloopcentrum. Het gelegenheidskoor o.l.v. The Mensen nam het publiek mee op reis door de 100 jaar. De overige muziek werd verzorgd door voice zanger Bram en de gelegenheidsband "Lost Vast". Weiteveen kan vol trots terug kijken op een zeer geslaagd jubileumfeest onder ideale weersomstandigheden en een zeer gezellige sfeer.

Zie ook het fotoboek voor totaal fotoverslag

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda