Truus Peters en Berend Wesseling al 65 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Afgelopen woensdag was het voor Truus Peters en Berend Wesseling op de dag af precies 65 jaar geleden dat de twee elkaar het ja-woord gaven. Truus Peters werd op 11 maart 1934 in Zwartemeer geboren. Als jongste telg in het rijtje van twee broers en drie zusjes groeide zij op in een veenarbeiders gezin.


Na de lagere school kreeg zij werk op de confectiefabriek Bendien in Emmen en werd huisvrouw na het huwelijk met Berend Wesseling uit Klazienaveen. De vonk tussen de twee sloeg al snel over toen ze elkaar tegenkwamen op het rondje tussen de Dordsebrug en Trambrug. Toen Truus aan het eind van de avond weer richting Zwartemeer wilde fietsen werd ze door Berend, die militair was, achtervolgt met de vraag of hij haar even naar huis mocht brengen. Dat was het begin van twee jaar hechte verkering, waarin Berend ook nog zijn diensttijd moest vervullen. Dat leverde hem regelmatig een straf op als hij zondagsavond niet in de bus stapte en pas een dag later op de kazerne aankwam.

Uiteindelijk werd de liefde beklonken met een huwelijk op 7 augustus 1954 in het gemeentehuis van Emmen en trok het paar in bij de moeder van Truus. Twee jaar later konden de twee een huis betrekken aan de Loperstraat die vier jaar geleden werd verlaten voor een appartement Achter de Brandweer. Het paar kreeg een dochter en twee zonen die op hun beurt voor drie kleinkinderen zorgden en inmiddels zijn er ook al vier achterkleinkinderen. Berend had na de lagere school een opleiding als huisslager gevolgd bij Slager Vos in Schoonebeek, maar dat was het toch niet en werd uiteindelijk pijplasser bij de NAM. Rugklachten noopten hem om eerder dan gepland te stoppen met werken.

Naast hun dagelijkse beslommeringen hadden Truus en Berend ook nog wel tijd voor hobby’s. Terwijl Truus zich kon uitleven met breien, borduren, handwerken en kleding naaien voor de kinderen, voetbalde Berend bij Zwartemeer en was er ook nog jeugdleider. Hij was ook 50 jaar als bestuurslid actief bij het Buurtschap Bargerveen. Tot op de dag van vandaag is hij nog actief als Imker en het verwerken van honing.


Allebei staan ze er lichamelijk nog goed voor en mogen ook graag fietsen of maken met hun 45km autootje al la Max Verstappen de omgeving onveilig. Het jubileum werd afgelopen woensdag gevierd met een etentje met familie en vrienden.


Het jubilerende echtpaar kreeg ook nog even bezoek van wethouder Jisse Otter om namens de gemeente Emmen de felicitaties en enkele presentjes te overhandigen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda