Het was liefde op het eerste gezicht voor Gradus en Mieke Assen

BARGER OOSTERVELD - Gradus Assen(86) en Mieke Assen-Winters(85) zijn aanstaande donderdag 14 mei 60 jaar getrouwd en hebben 60 mooie huwelijksjaren achter de rug. Gradus is geboren in Bargeroosterveld (Zandgat) aan de Splitting in een boerengezin met 12 kinderen. Mieke zag net over de grens in Fehndorf, Duitsland het levenslicht in een gezin van negen kinderen.


Als kind is Mieke met haar gezin destijds op jonge leeftijd naar Nederland gekomen. Tijdens een toneelavond in de Flinthoek hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet en het was liefde op het eerste gezicht. Na een verkeringstijd van vijf jaar zijn ze op 14 mei 1960 getrouwd. Het was een bijzonder feest, want ze stapten samen met Mieke’s broer en Gradus’s zus, Truus Assen en Willem Winters in het huwelijksbootje. Gradus verdiende als bouwvakker de kost verdiend en was in de beginjaren van hun huwelijk ook vaak van huis. Mieke heeft in die tijd jaren in een hotel gewerkt, totdat er kinderen kwamen.

Ze hebben gedurende hun huwelijk veel samen opgetrokken, gefietst, vakanties gevierd, familiebezoekjes etc. Ze hebben altijd op Bargeroosterveld gewoond en kregen 4 kinderen en 4 kleinkinderen. Helaas is hun jongste kind Erwin op 41 jarige leeftijd overleden. Dit is het grote verdriet van hun leven. Gradus had eigenlijk altijd maar één hobby en dat was voetbal en dan met name bij zijn cluppie SVBO, voorheen BLES. Ook is hij nog altijd druk in de tuin en geniet daar enorm van. Mieke’s grootste hobby was en is eigenlijk altijd haar gezin.

Tot op de dag van vandaag haalt zij veel voldoening uit het huishouden. Gradus en Mieke zijn nog steeds uitermate gelukkig met elkaar. Het geheim van hun jarenlange liefde is zoals Mieke altijd zegt: “Die Liebe ist das einzige dass sich verdoppelt wenn mann es teilt!” Natuurlijk hadden Gradus en Mieke ook een feest bij Van der Valk gepland met de kinderen en kleinkinderen, maar dat moest helaas wegens het Corona virus worden gecanceld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda