Fons en Jopie van den Berkt, 65 jaar een gelukkig paar.

EMMEN – Afgelopen maandag 11 mei was het precies 65 jaar geleden dat Fons van den Berkt en Jopie Verlaan elkaar eeuwig trouw beloofden in het gemeentehuis van Bussum waar ook de kerkelijke inzegening heeft plaats gevonden. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een evenement op en rondom de muziekkoepel in Bussum.


Fons werd geboren in een kruideniersgezin in Bussum als één na laatste in een rijtje van één zus en vijf broers. Na de lagere school volgde Fons een bakkers- en banketbakkersopleiding. Hij kwam in dienst bij het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap in de afdeling Jeugdzorg als invalkok. Nadat hun eerste zoon Rene acht maanden oud was verhuisde het gezin van den Berkt naar Aalden-Zweeloo waar Fons een vaste aanstelling kreeg als kok. Daar werd ook zoon Ron geboren, de huidige exploitant van de Bruna in de Rietlanden.

Rene kreeg een baan bij de Marechaussee. Jopie werd als oudste in een gezin van vier meisje en vier jongens geboren. De jongste werd geboren toen Jopie al 17 jaar was. Vader verdiende kost als timmerman en Jopie begon na de lagere school aanvankelijk bij haar moeder in de huishouding te werken maar kreeg op een bepaald moment werk in een laboratorium in Bussum. Na de verhuizing in 1956 naar Aalden werd ze huisvrouw.

Na 62 jaar in Aalden te hebben gewoond verhuisde het paar vorig jaar naar een appartement aan het Valkenveld in De Rietlanden waar zij het prima naar hun zin hebben. Het echtpaar is nog redelijk goed ter been en vermaken zich vooral met legpuzzels, boeken lezen (én luisteren) en wandelen. Door de huidige omstandigheden zal er zeker op een later tijdstip nog een etentje worden georganiseerd met Rene en Gea en Ron en Maron en de zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda