Gré de Vries en Lub Hartman al 60 jaar een goed stel

EMMEN – Het is vandaag ongeveer 62 jaar geleden dat er een liefdesvonk oversloeg toen Lub Hartman tijdens een muziekconcours in Ter Apel zijn oog liet vallen op de toen 23-jarige Gré de Vries. Dat was een schot in de roos en ook wederzijds ook al leek de afstand Weerdinge-Onstwedde wel wat groot. Gelukkig had Lub de mogelijkheid om met vaders auto of op de bromfiets wekelijks de rit naar Onstwedde te maken.


Twee jaar later, op dinsdag 5 juli 1960, gaven Gré en Lub elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Onstwedde. Het paar ging in Weerdinge wonen en kregen met Janneke en Wendy twee dochters die op hun beurt na een huwelijk voor 5 klein-kinderen en 5 achter-kleinkinderen zorgden. Gré de Vries werd in Onstwedde geboren in een gezin van een politieagent en had 2 broers en 3 zussen.

Na de lagere school werkte Gré als verkoopster in kledingzaken in Stadskanaal en Veendam. Lub Hartman opende voor het eerst zijn ogen in Weerdinge in een bakkerij/kruideniersgezin en had twee zussen en twee broers. Na de lagere school ging Lub een zakelijke studie volgen, maar ook werken in de kruidenierszaak. Op een bepaald moment nam hij de zaak over en werd Gré een belangrijke schakel in de winkel.

Vier jaar later vertrok het echtpaar naar Nitap/Roden om een kruidenierszaak te beginnen maar 10 jaar later besloten Gré en Lub om te stopten als zelfstandige. Toen er na enige tijd een baan als bedrijfsleider bij Autorama werd aangeboden volgde er een verhuizing naar Emmen en vervulde hij deze functie 10 jaar. Toen de drang naar zelfstandigheid weer de kop opstak, werd er in winkelcentrum Angelslo een kaas en notenzaak geopend die zij tot aan hun pensioen runden.

Nu genieten ze van de rust, de kinderen en kleinkinderen, maar hebben ook hobby’s. Gré mag graag puzzelen en Lub is muzikaal actief geweest als zanger en speelt graag op zijn orgel terwijl hij ook graag mag schilderen gezien de vele schilderijen die in hun appartement aan de Molenstraat aan de muur hangen. Ook staat de caravan al weer klaar om naar een camping in Denekamp te gaan waar zij een seizoenplaats hebben. Afgelopen zaterdag werd het 60 –jarig huwelijk gevierd met een hapje en buffet met kinderen en kleinkinderen in restaurant ’t Moatie in Gasselte. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda