Arend Akkerman 100 jaar jong

KLAZIENAVEEN – In verband bij de Corona perikelen was het vandaag, zondag 12 juli, helaas maar een bescheiden feestje in kamer 260 van De Dillehof in Klazienaveen. Arend Akkerman vierde zijn 100ste verjaardag en kreeg natuurlijk burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek om namen de het gemeentebestuur van Emmen de felicitaties over te brengen. En natuurlijk ging een groot gedeelde van het gesprek over FC Emmen en Feijenoord de clubs waar ook de jarige een groot fan van is.


Naast schriftelijke felicitaties van de Koning en de Commissaris van de Koning in Drenthe had de Emmer burgervader naast een boekt bloemen en het FC Emmen boek ook de officiële ingelijste geboorteakte van de heer Akkerman mee genomen. Het geheim van de jarig om 100 jaar te worden was vrij simpel: Elke avond één blanke borrel en alle dagen werken, want ook daar is nog niemand aan overleden. Natuurlijk was ook het gelukkige huwelijk van bijna 72 jaar met zijn vrouw Geesje een zegen en een stevige basis om oud te worden.

Door omstandigheden wonen ze nu helaas niet samen, maar zien elkaar wel elke dag. Arend Akkerman werd als oudste geboren in een gezin met nog drie zussen en drie broers. Vanaf de lagere school ging hij werken bij de boer. De eerste 10 jaar bij boer Drenth in Klazienaveen en daarna 10 jaar op de boerderij van Hospers in Erica. Daarna solliciteerde hij bij de AKU en werkte daar 30 jaar in de vier-ploegendienst en kreeg daarvoor zelfs een gouden horloge met inscriptie. Het huwelijk leverde een zoon en dochter op en Wiecher en Gea zorgden op hun beurt voor 4 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Tijdens hun huwelijk werd reizen hun grote hobby waarbij de allereerste rit met de auto naar Zandvoort kennis weer gemaakt met een rotonde en Arend een vrachtwagen volgde om te kijken hoe hij deze moest rijden. Daarna volgden ook vele busreizen met Lanting terwijl de laatste jaren ook biljarten een grote hobby is geworden. Dagelijks in de Dillehof en in competitieverband bij De Molen. Hij kijkt met smart uitkijkt naar het moment dat ook dat weer mogelijk wordt gemaakt. Het echte feest met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zal worden gehouden wanneer de Coronaregels dit weer mogelijk maken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda