Dansen bracht Joop Hoezen en Annie Meijer bij elkaar

EMMEN - Vandaag donderdag 23 juli is het precies 60 jaar geleden dat Jan Hoezen uit Barger Oosterveld en Annie Meijer uit Klazienaveen elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Emmen. De eerste vlinders in de buik kregen Jan en Annie toen ze elkaar tegenkwamen tijdens een dansavond in Hotel van Dijk in Klazienaveen, maar de vonk voor elkaar sloeg helemaal over bij een volgende afspraak om te gaan dansen in Café De Flinthoek in Barger Oosterveld. Het gevolg was dat Jan daarna menig tochtje op de fiets naar Klazienaveen moest maken om Annie thuis te brengen.


Annie (84) werd in Klazienaveen als oudste geboren in een gezin met nog een broer en twee zussen. Na de lagere school en Huishoudschool Tabitha in Klazienaveen ging Annie werken in de Ford Schoenenfabriek in haar woonplaats. Na haar huwelijk bleef ze nog anderhalf jaar werken op de fabriek, maar werd toen fulltime huisvrouw en kreeg met Harrie en Martin twee zonen. Harrie en Anja en Martin en Marjan hebben inmiddels met drie jongens en twee meisjes ook al voor vijf kleinkinderen gezorgd. Jan Hoezen zag bijna 85 jaar geleden het levenslicht in een gezin van een Loonbedrijf in Barger Oosterveld met nog twee zussen en drie broers. Na de lagere school volgde hij een opleiding tot metselaar en begon bij Bouwbedrijf Lubbers, maar vertrok enige tijd later naar bouwbedrijf Hans Gerdes.

Jarenlang werkte hij daarvoor op meerdere bouwplaatsen in Duitsland. Jan was ook nog korte tijd als voetballer actief in lagere elftallen bij BLES, de voorloper van SVBO in Barger Oosterveld. Samen hadden Jan en Annie maar één hobby en dat was met de caravan naar de camping in Hardenberg waar zij tientallen jaren vertoefden. Het paar woont inmiddels al weer zes jaar met veel plezier in een aanleunwoning bij Woonzorgcentrum De Holdert. Het feest is door de Coronaregels even uitgesteld tot november, maar dan gaat het paar met de kinderen en kleinkinderen een aantal dagen naar het Sauerland.

Vandaag bleef het bij een kopje koffie en een gebakje toen wethouder Jisse Otter op bezoek kwam om het paar met deze mijlpaal te feliciteren. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda