Sannie (80) en Tienus Post (82) genieten ook na 60 jaar nog volop van elkaar

EMMEN – Sannie en Tienus Post in Emmen beleefden vandaag, 23 juli een bijzondere mijlpaal. Precies 60 jaar geleden gaven zij elkaar het ja-woord na een verkeringstijd van twee jaar. De twee troffen elkaar bij de Dordsebrug toen Tienus en zijn vriend Lute Moes (later bekend geworden als zanger Bobby Klein) Sannie en haar vriendin Jantje Goeree tegen kwamen. Dat klikte direct goed voor zowel Tienus maar ook bij Lute, want die trouwde later met Jantje.


Na het huwelijk betrok het paar een salonwagen achter het ouderlijk huis van Tienus in Noordbarge, maar wonen inmiddels al 53 jaar aan de Laarwout in Angelslo. Zij kregen met Anne en Zwaantje een zoon en dochter die na hun huwelijk voor drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen zorgden. Volgens de RIVM regels werd het 60 jarig huwelijk met de kinderen en kleinkinderen gevierd met een etentje op het Golfpark in Parc Sandur. Sannie Ten Heuvelhof werd geboren in Zwartemeer als vijfde in een gezin met nog vijf broers en zeven zusters. Na de lagere school moest er thuis worden gewerkt, maar kon daarna een korte periode aan het werk op de Heemaf in Zwartemeer. Toen de nummer zes op komst was in het gezin moest Sannie weer thuis aan het werk. Naast thuiswerken waren de wandeltochten met de vereniging haar enigste hobby.

Tienus Post kwam op 30-07-1938 in Noordbarge op de wereld in een veenarbeidersgezin als derde tussen nog twee broers en een zus. Na het doorlopen van de lagere school werd Tinus pieterolieboer en ging kranten rondbrengen, maar werd in 1953 straatmaker bij de firma Hemmen. Zijn eerste werkdag was in Nieuw Weerdinge waar de stenen toen nog per schip aangevoerd werden. Na 40 dienstjaren bij Hemmen ging hij in 1955 in de FUT. Tinus was wel sportief. Hij mocht vroeger graag biljarten en als keeper verdedigde hij tot aan zijn 45e jaar onder anderen het doel bij vv Emmen, Sc Erica en vv Dalen. Vervelen doet het tweetal zich niet, want met de tuin en in de auto rondtoeren is de dag snel gevuld. Het paar geniet van de kinderen en kleinkinderen, maar ook zeker na 60 jaar nog steeds van elkaar. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda