Bernhard Hempen (85) en Geziena Kaijser (83) samen dankzij schrikkeldans

EMMER COMPASCUUM - Een dansavond op 1e Kerstdag in 1956 bij cafe Groothuis aan de markt in Emmen koppelde Bernhard Hempen en Geziena Kaijser ruim 63 jaar geleden aan elkaar. Het was Geziena die de stap zette door Bernhard ten dans te vragen bij een Schrikkeldans. Bernhard had haar al een poosje in het oog, maar deze schrikkeldans zorgde er voor dat de twee vanaf dat moment elkaar hadden gevonden.


Na een verkeringstijd van ongeveer 3½ jaar gaven zij elkaar op 30 augustus 1960 het ja-woord. Bernhard werd in het Academisch Ziekenhuis in Groningen geboren, maar groeide op in een boerenbedrijf aan De Gruinten in Emmer Compascuum. Hij bleef boer tot hij op 61-jarige leeftijd vervroegd met pensioen kon gaan. Geziena Kaijser werd geboren in Valthermond in een fabrieksarbeidersgezin en had twee broers. Na de lagere school ging zij werken bij Westen in Ter Apel en later bij Alie Nieman aan de Weerdingerstraat in Emmen.

Na hun trouwen nam Bernhard zijn geliefde mee naar de boerderij. Bernhard was de boer en Geziena hielp, voor zover de opvoeding van de dochters Suzanne en Janneke en de jongste zoon Anton, het toeliet mee. Vooral op de tractor mocht Geziena vaak op het land werken. Het paar kreeg zes kleinkinderen en inmiddels zijn er twee achterkleinkinderen die nu net een jaar oud zijn. In 1998 stopte het paar met de boerderij en verhuisde naar het Westerdiep.

Daar begon Bernhard met vrijwilligers werk en zijn hobby. Wekelijks een potje biljarten bij de biljartclub Ons Plezier, maar ook 21 jaar lang vrijwilliger bij het zwembad in Emmer Compascuum en chauffeur op de speciale taxibusje in het dorp voor ouderen. Geziena gebruikte haar vrije tijd vooral om te lezen en kleding te naaien voor de kinderen. Samen maakten ze vele reisjes naar Texel en Scheveningen, maar ook bustochten naar Duitsland en Engeland waren onvergetelijk.

Twee jaar geleden kwam daar abrupt een einde aan toen Geziena vier herseninfarcten op rij kreeg en gedeeltelijk verlamd raakte. Het gevolg was dat zij een plekje kreeg in De Holdert en Bernhard daar nu een aantal dagen per week aanwezig is. Het 60-jarige huwelijk zal daar ook aanstaande zondag met kinderen en kleinkinderen in het klein worden gevierd.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook dit echtpaar even de felicitaties overbrengen en had voor hen een leuk presentje meegenomen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda