Harm Maat en Corry Voorn vonden elkaar bij de Dordsebrug

KLAZIENAVEEN – Aanstaande woensdag 26 januari vieren Corry Voorn en Harm Maat hun 65-jarig huwelijk. Zoals zoveel echtparen vonden ook Harm Maat en Corry Voorn elkaar tijdens de wandelingen van brug tot brug in Klazienaveen. 17 en 18 jaar waren de twee toen de klik er plotseling was. De twee kenden elkaar wel al enige tijd. Beiden werkten zij op de Sokkenfabriek van Kelderman aan de Weerdingerstraat in Emmen.


Op het werk was er echter nooit echt sprake van aantrekkingskracht tussen de twee, maar op de bewuste avond bij de Dordsebrug sloeg tijdens een gesprek de vonk plotseling wederzijds over. Het gevolg was dat de twee verkering kregen en drie jaar later in het huwelijksbootje stapten. Dit ging volgens Harm niet zonder slag of stoot want het moest allemaal eerst nog via het Kantongerecht geregeld worden omdat de ouders, gezien hun leeftijd, nog toestemming moesten geven.

Het jonge paar ging wonen in Emmer Erfscheidenveen en terwijl Harm na het huwelijk op de sokkenfabriek bleef werken, werd Corry huisvrouw. Het paar kreeg kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Drie jaar na hun huwelijk verhuisden de familie Maat naar de Engweg in Klazienaveen waar het maar liefst 46 jaar woonde. 16 jaar geleden kregen ze de mogelijkheid om een appartement aan de Schoepen te betrekken en wonen daar inmiddels nog geheel zelfstandig met veel plezier en zeggen zij: ,,Wij hebben niets te klagen”.

Corry Voorn werd geboren in Klazienaveen in een gewoon arbeidersgezin als derde in de rij met nog 2 broers en 4 zussen. Na de lagere school vond Corry direct werk op de Sokkenfabriek in Emmen en werd ruim zes jaar later wegens haar huwelijk huisvrouw. Hobby’s had ze niet, maar is nog wel steeds bij de gymnastiekvereniging. Harm, die eigenlijk als roepnaam Ab beter bekend is, werd in Emmer Erfscheidenveen als het oudste kind geboren in een gewoon arbeiders gezin. Ook hij moest na de lagere school op 14-jarige leeftijd direct aan het werk en dat werd toevallig ook de sokkenfabriek in Emmen.

Ruim 25 ½ werkte hij daar tot dat Harm, die sinds zijn geboorte een lichte lichamelijke afwijking heeft, steeds meer moeite kreeg met lopen, op 40-jarige leeftijd in de WAO kwam. Bijna drie jaar zat hij thuis tot hij de mogelijkheid kreeg om schoolvervoer te doen bij Henk Lanting. Hij greep hij dat met beide handen aan wist dit tot aan zijn pensioen ook vol te houden. Samen met Corry genieten ze vooral van elkaar en doen ondanks wat kleine mankementjes samen de huishouding. Vroeger was Harm een fervent liefhebber van sierduiven, maar als hij nu even weg gaat is dat vooral naar cultureel centrum De Molen waar hij lid is van de biljartclub. Corry is nog een beetje actief bij een vrouwengroepje. Woensdag, op de officiële trouwdag, krijgt het paar burgemeester Eric van Oosterhout op de koffie, maar een groot feest staat er niet gepland.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda