Mien van der Vaart en Martin Lenting 60 jaar getrouwd

EMMER COMPASCUUM - Op woensdag 23 februari is het precies 60 jaar geleden dat Mien van der Vaart(79) uit Vinkeveen en Martin Lenting(89) uit Ter Aar elkaar na een verkeringstijd van ruim een jaar het ja-woord hebben gegeven. De eerste ontmoeting vond plaats in een dansgelegenheid in Vinkeveen waar Mien in de weekends op de garderobe van de bezoekers paste. Toen op een avond ook Martin daar met vrienden kwam trok de jongedame achter de garderobe balie hem direct aan.


Terwijl de vrienden naar binnen gingen ging Martin op een hoekje zitten kijken naar de verrichtingen van Mien. Uiteindelijk kwam het tot een eerste gesprek, maar een week later, op 2e Kerstdag werd het toch serieus praatje. Het gevolg is dat de twee nu ruim 61 jaar later nog steeds een gelukkig paar zijn. Het paar kreeg een zoon en dochter en er zijn inmiddels ook drie kleinkinderen.

Martin werd in Ter Aar geboren als 2e in een rij van 12 kinderen en Mien zag het levenslicht in Vinkeveen als 3e kind in een rijtje van 11 kinderen. Martin werkte aanvankelijk in een kwekerij in Leimuiden terwijl Mien als administratief medewerker actief was bij een bouwbedrijf. Na hun huwelijk woonden de twee een aantal jaren in een mooie woonark in Rijswijk. Martin was na de periode werkzaam bij een kwekerij ook nog werkzaam in de beschoeiing tijdens de zeer strenge winter 62-63. Nadat het echtpaar terugkeerde in Den Haag kwam Martin weer in het hoveniers vak terecht en was lange tijd actief in de siertuin van de ambtswoning van Amerikaanse ambassadeur. Er volgde daarna nog een uitstapje naar tuinderijen in rozen en anjers in het Westland.

Uiteindelijk is het echtpaar vanaf 1990 via Biddinghuizen en Dronten in Nieuw Weerdinge neergestreken om dichter bij de dochter en kleinkinderen te kunnen wonen, die al in Roswinkel woonden. De zoon woont overigens al enige jaren in Australië. Nu wonen Mien en Martin al enige jaren met veel plezier in Emmer Compascuum. Het paar kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen 60 jaar, waarbij het enige tijd geleden even een moeilijke periode had toen Mien werd getroffen door een hartstilstand, maar mede dankzij het reanimeren door Martin, na bijna een maand in coma te hebben geleden, nu naar omstandigheden weer helemaal terug is.

Hobby’s heeft het paar niet echt, behalve naar sport kijken, fietsen en lopen. Wel was Martin in zijn jonge jaren nog heel actief als amateurwielrenner en was in die periode ook vaak op de brommer gangmaker voor Leontien van Moorsel die uitgroeide tot één van de beste wielrensters in het dames wielerpeloton op de weg en veldrijden.


Een echt groot feest stond er nog niet gepland voor hu huwelijksdag, maar je weet maar nooit wat er nog kan gebeuren. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam zoals beloofd deze week nog wel even op de koffie bij het jubilerende echtpaar. (foto Marika Lenting)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda