Ebel van Klinken en Johanna Jantina Zuidema al 60 jaar een echtpaar!

EMMEN - Woensdag 9 maart aanstaande is het precies 60 jaar geleden dat Ebel van Klinken (82) uit Tweede Exloermond en Johanna Jantina Zuidema (80) uit Emmer Erfscheidenveen elkaar na een verkeringstijd van 4 jaar in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord hebben gegeven. Het paar ging wonen in Emmermeer en nu sinds enkele jaren een plekje heeft gevonden in een mooi appartement aan het Vossepad in Emmen.


Het paar kreeg een zoon en dochter en hebben 2 kleinkinderen. Een jubileum met een tintje zonder echt feest, want Jo, zoals haar roepnaam is, verblijft momenteel in het ziekenhuis na een val in de douche en een heup brak.

Jo zag het eerste levenslicht in een gezin van een PTT beambte met acht kinderen. Na de lagere school en huishoudschool kreeg Jo werk als huishoudelijke hulp bij de familie Olieslager aan de Westerstraat. Daar ontstond ook het eerste contact tussen de twee. Als Ebel van zijn werk langs het huis van Olieslager liep naar de bushalte hadden de twee steeds oogcontact. Hij vond haar heel leuk. Uiteindelijk zorgde de reparatie van de kapotte bromfiets van vader Zuidema er voor dat Ebel en Jo contact kregen. Het was het begin van een verkeringstijd van 4 jaar die uiteindelijk met een huwelijk werd afgesloten.

Ebel van Klinken werd geboren in Tweede Exloërmond als de jongste in een gezin met nog 3 zussen en 1 broer. Na zijn lagere school en Ulo volgde de militaire dienst en haalde ook zijn rijbewijzen. Werken als bromfietsmonteur of politieagent was zijn grote doel. Eenmaal van school af kon hij aan de slag als bromfietsmonteur bij Garage Arend Roossien aan de Westerstraat, maar na zijn diensttijd werd hij leerling conducteur bij de spoorwegen. Dat vond hij maar niks en gelukkig voor hem kon hij weer bij Arend Roossien aan bromfietsen sleutelen. Volgens Ebel was dat de mooiste baan die hij gehad heeft.

Na enige tijd ging Ebel de uitdaging aan om bij Rijwielhandel Vos filiaalhouder te worden en in die periode ook zijn diploma’s haalde. Vooruitkijkend naar de toekomst koos hij in 1973 toch voor een baan als sporthalbeheerder in Klazienaveen en vandaar uit kwam in 1983 ook de politie in beeld. Niet als agent maar als kantoormedewerker wat uiteindelijk promotie opleverde tot chef huishoudelijke dienst op het politiebureau. Ebel was onder andere ook mede initiatiefnemer van de afdeling gestolen en gevonden voorwerpen en in beslaggenomen goederen. Hobby’s had niet, maar bij de politie sportvereniging deed hij veel mee aan fietstoertochten waaronder een tocht van 630 km naar Denemarken. In 1999 kon Ebel van zijn welverdiende pensioen gaan genieten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda