Echtpaar Platje-Kamps al vanaf de jeugd een stelletje

EMMEN - Op 10 april jongstleden was het precies 60 jaar geleden dat Aaltje Kamps en Geert Platje elkaar voor het eerste troffen en dat werd het afgelopen weekend gevierd met een etentje met hun twee zonen en een dochter en de kleinkinderen en achterkleinkinderen. Na hun huwelijk gingen ze wonen in Oosterhesselen, maar kwam als politieagent naar Emmen. Daar woonde het op verschillende plekken als wijkagent in Emmermeer onder anderen aan de lavendelheide, de Warmeerweg en Westerstraat.


Inmiddels woont het echtpaar met heel veel plezier al ruim 14 jaar in de Meerstede. Donderdagmiddag kwam burgemeester Eric van Oosterhout namens de gemeente Emmen ook nog even op de koffie en werden herinneringen van vroeger gedeeld.

Aaltje Kamps werd 80 jaar geleden geboren in Zwinderen in een gezin van een bouwvakker met nog een zus en drie broers op 23-12-1941. Na de lagere school en de huishoudschool werkte zij onder anderen in de huishouding van een boerenbedrijf in Oosterhesselen en tot haar trouwen bij dokter ten Velde in Emmen. Aaltje was een verwoed natuurliefhebster en mocht graag vissen. Een grote passie waren ook de historische verenigingen het “Volk van Grada” en “Oal Volk” waar zij ook ruim 30 jaar actief was als toneelspeelster.

Geert Platje kwam op 20 juni 1939 als eerste kind op de wereld in een gezin van een politieagent in Sleen met later nog twee broers en twee zussen. Geert kon goed leren en ging na de lagere school verder op de ULO. Ook haalde hij nog een bakkersdiploma, maar zag uiteindelijk als broodventer geen toekomst.. Hij koos er voor om net als zijn vader zich aan te melden voor een politieopleiding. Na de opleiding kreeg hij werk in Emmen waar hij uiteindelijk 40 jaar werkzaam was in verschillende afdeling, waaronder als wijkagent in de wijk Emmermeer.

Aaltje en Gert kennen elkaar al van de lagere school toen Gert altijd naar school voor de woning van Aaltje langs fietste en zij dan achterop sprong om mee te liften. Op een bepaalden verhuisden de families Kamps en Platje naar Zwinderen en toevallig samen in een 2 onder 1 kapwoning. Toen was de link snel gelegd en kregen als 15- en 17-jarigen echt verkering en trouwden vijf jaar later in het gemeentehuis van Oosterhesselen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda