Echtpaar De Mes-Mors viert briljanten huwelijksfeest

SCHOONEBEEK – Zes jaar geleden kwam wethouder Jisse Otter het echtpaar De Mes-Mors in Schoonebeek feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Vandaag, vijf jaar later is het loco-burgemeester Guido Rink die naar Schoonebeek afreisde om de nog steeds stralende Nico de Mes en Hennie de Mes-Mors met een nieuwe mijlpaal de feliciteren.

Nico en Hennie elkaar in Haarlem 65 jaar geleden na een verkeringstijd van ongeveer vier jaar, het ja-woord. Ze gingen wonen in Heemstede en kregen drie dochters waarvan de eerste twee een tweeling was en later ook Ingrid nog werd geboren. Nico en Hennie de Mes leerden elkaar kennen op een verjaardagfeestje bij een vriend van Nico waar ook Hennie, die een verdieping lager woonde, voor was uitgenodigd. Ondanks dat Nico altijd zijn fiets voor het raam van de familie Mors plaatste was Hennie hem nog nooit echt opgevallen. Tijdens dat feestje zag Nico haar langs de kant zitten en zijn eerste gedachte was meteen: ,,Die moet ik hebben”. En het werd dan ook zijn eerste grote liefde en tot op de dag van vandaag zijn de twee nog steeds onafscheidelijk.

Na de lagere school moest Nico wel direct werken, maar kon wel een avondschoolopleiding voor timmerman volgen. Nico: ,,Mij vader was elektricien en vond dat niks voor mij, maar toen hij een eigen elektriciteitszaak kreeg gaf hij toe dat de opleiding voor elektricien achteraf toch handiger was geweest. Na de lagere school en de huishoudschool met een opleiding voor coupeuse, kon Hennie als coupeuse aan de slag bij C&A.

Uiteindelijk kwamen Nico en Hennie samen met dochter Ingrid in 2014 vanuit Heemstede naar Nieuw-Schoonebeek waar Ingrid een bruidsmodezaak begon en gingen wonen in een boerderij aan de Europaweg. Ingrid woont daar nog, maar Nico en Hennie namen twee jaar geleden hun intrek in een zorgappartement aan de Pallert in Schoonebeek waar zij het best naar hun zin hebben. Het wennen aan de Drentse cultuur werd al snel aangeleerd toen Schoonebeek in voorbereiding was van het volksfeest. De handen werden direct uit de mouwen gestoken om mee te helpen. Nico mag graag puzzelen en Hennie is vooral druk op het gebied van breien. De twee genieten ook veel van hun drie dochters met aanhang, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Misschien iets minder mobiel, maar blijven met volle teugen genieten van het leven en wonen in Schoonebeek.


Het jubilerende echtpaar ook nog even samen met Loco-burgemeester Guido Rink op de foto.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda