Sientje van Nuil(83) en Chris van der Velde(85) 60 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Op vrijdag 19 oktober 1962 werd in het gemeentehuis van Emmen het huwelijk voltrokken tussen Sientje van Null uit Klazienaveen en Chris van de Velde uit Zwartemeer. Nu 60 jaar geleden is het paar nog steeds verknocht aan elkaar en kregen tijdens hun huwelijk met Alex een zoon die inmiddels getrouwd is met Maja en samen voor twee kleinkinderen zorgden.

Vrijdagmiddag kwam burgemeester Eric van Oosterhout even langs om het paar met het bereiken van deze mijlpaal te feliciteren. Als presentje had hij fotoboek en een ingelijste kopie van hun trouwakte meegenomen.

Fietsen was een grote hobby van Sientje en tot op de dag van vandaag een liefhebber van zwemmen dat ze samen met Chris nu nog elke dag doen. Chris was in zijn vrije tijd actief met politiehonden dressuur en de duivensport met o.a. sierduiven en later nog met postduiven. Zondagmiddag werd het 60-jarig jubileum gevierd met de broers en zussen van Chris en Sientje en natuurlijk ook met zoon Alex en schoondochter Maja en de kleinkinderen en enkele bekenden met een etentje in De Serre in Barger Oosterveld.

Sientje werd als oudste met nog een broer en zus in een veenarbeidersgezin in Klazienaveen geboren en werkte direct na de lagere school 12 jaar op de Heemaf in Zwartemeer. Na enige tijd thuis te hebben gewerkt kwam Sientje bij Thuiszorg en werkte daar 33 jaar tot haar pensioen.

Chris zag, net als Sientje, het eerste levenslicht in een veenarbeidersgezin in Zwartemeer, als zesde in een rij van 5 zussen en 3 broers. Na de lagere school begon ook hij in het veen de kost te verdienen, maar na een onderbreking wegens zijn diensttijd bij de Mobiele luchtdoel Artillerie ging hij op 24-jarige leeftijd werken op antennefabriek Messa in Emmen, maar werkte daarna nog achtereenvolgens via de Honeywell tot zijn 56e verjaardag toen hij met vervroegde pensioen ging op verschillende afdelingen op de AKU als voorman in de productie en als voorman in de kantine en de laatste jaren in het magazijn op de AKU.


Het paar leerde elkaar overigens kennen op een donderdagavond tijdens het befaamde rondje Dordsebrug waar Sientje met een vriendin en vriendje fietste toen Chris haar pad kruiste. Chris maakte direct contact en begon een verkeringstijd van zeven jaar. Na hun trouwen in 1962 gingen ze wonen aan de Pensteenstraat waar ook de zoon Alex werd geboren. Daarna woonden de familie nog aan de Orion en nu sinds twee jaar met veel plezier in een appartement aan de Horizon.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda