Marietje Menzen(80) en Gerard Arling (82) delen 60 jaar lief en leed

BARGER COMPASCUUM – Aan het Verlengde Oosterdiep WZ in Barger Compascuum is het donderdag 10 november groot feest bij de familie Arling-Menzen. 60 Jaar geleden beloofden Marietje en Gerard elkaar in het gemeentehuis van Emmen eeuwige trouw. En die belofte heeft tot op de dag van vandaag stand gehouden.


Gerard en Marietje troffen elkaar regelmatig in zijn ouderlijk huis van Gerard want Marietje was vriendin van Annie, de zus van Gerard. Eerst was er niets tussen de twee. maar op een bepaald moment voelden zij zich tot elkaar aangetrokken en volgde er een verkering van ruim anderhalf jaar Het paar ging wonen aan het Verlengde Oosterdiep en kregen met Herman en Els een zoon en dochter. De familie Arling is inmiddels uitgebreid met 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen, terwijl de derde een dezer dagen het levenslicht zal zien. Marietje: ,,Zou mooi zijn als dit nu op onze trouwdag gaat gebeuren, dan vergeten wie die nooit weer”. Op 19 november zal het 60-jarig huwelijk worden gevierd met de familie en genodigden in zaal De Buuf in Barger Compascuum.

Marietje Menzen werd geboren op 15 april 1942 op het hoogveen vlak bij de Duitse grens en groeide daar op als derde in de rij met nog 3 broers en 2 zussen. Na de lagere school en huishoudschool bij de nonnen in Emmer Compascuum werkte zij drie jaar op de Bendien in Emmen en uiteindelijk tot haar trouwen op de AKU in Emmer Compascuum. Daar kreeg zij een verbrijzelde voet nadat een heftruck het spoor bijster was en haar voet verbrijzelde. Echte hobby’s had ze niet maar ze mag wel graag kaarten.

Net als Marietje zag ook Gerard het eerste levenslicht op het hoogveen, maar dan aan de Berkenrode. Dankzij zijn ouders groeide hij op met 6 broers en 3 zussen. Na de lagere school en daarna de Landbouwwinterschool in Emmer Compascuum ging hij aan het werk als turfsteker met de kar bij de familie Berend Lubbers. Als hij tijdens de winter in de WW terecht kwam is hij een omscholing gaan volgen tot metselaar. Bij Lubbers bleef hij werken tot zijn 35e en vertrok daarna naar Duitsland waar hij in de omgeving van Adorf-Georgsdorf bij de gebroeders Bril in de Bolsterturf terecht kwam. Na een jaar kreeg hij werken als metselaar, maar rugproblemen zorgden er voor dat hij op zijn 55e in WAO terecht kwam. In de loop der jaren had Gerard veel hobby’s zoals voetballen bij SVBC, toneelspeler en vormde met Tonny Drent ook nog het cabaret duo “De Roestige Spiekers ”.

Natuurlijk kwam ook burgemeester Eric van Oosterhout even op de koffie en had daarbij namens de gemeente Emmen ook een paar presentjes meegenomen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda