Jans en Annie Strijker genieten nog elke dag van elkaar

KLAZIENAVEEN – Gisteren, woensdag 21 juni was het feest aan de Evert ten Napelstraat in Klazienaveen, want Annie Wisman (82) en Jans Strijker (85) vierden dat zij precies 60 jaar geleden in het gemeentehuis van Emmen elkaar het ja-woord hebben gegeven. Na hun huwelijk woonden de twee even in Zwartemeer maar verhuisden toen naar Barger-Compascuum waar het ongeveer 40 jaar woonde,


Sinds 15 jaar wonen zij met veel plezier in de Evert ten Napel flat. Natuurlijk rolden er de nodige kaartjes en bloemen binnen en kwam ook burgemeester Eric van Oosterhout even langs om het paar met deze mijlpaal te feliciteren. Zondag zal er in Zaal De Buuf een feest zijn met familie, vrienden en bekenden. Onder het genot van een kop koffie en gebakje ging het echtpaar even met de burgemeester terug in de tijd dat Annie in Klazienaveen het levenslicht zag en Jans in Zwartemeer in een veenarbeidersgezin werd geboren als zevende in een rij van 7 broers en 5 zussen.

Annie, werd geboren als de tweede achter een broer en kreeg daarna nog gezelschap van twee broers en twee zussen. Na de lagere school en de huishoudschool ging Annie werken op de KLM en bleef dat ook na het trouwen doen tot dat het kinderen kreeg. Toen de kinderen op leeftijd waren nam zij het werk bij de KLM weer voor een periode op. Voor Jans was er niet veel studie weggelegd, want na de lagere school was het vanaf zijn 14e net als zijn vader werken in het veen in Duitsland. Op een bepaald moment ging Jans de wijde wereld in en verdiende zijn brood een paar weken op de hoogovens in IJmuiden en een zeepfabriek in Vlaardingen. Jan moest daarna ook nog enige tijd bij de DUW in Limburg werken omdat hij nog te jong was voor een www uitkering. In 1964 vond hij vast werk bij de PURIT in Klazienaveen, maar werd na 28 jaar geconfronteerd met hernia en werd werken steeds moeilijker. Binnenkort volgt er nog een tweede operatie.

Jans en Annie leerden elkaar kennen zo als velen uit Klazienaveen en Zwartemeer tijdens het wekelijkse rondje langs de Dordsebrug. Toen de twee elkaar tegenkwamen kende Annie Jan niet, maar nadat hij aangaf dat hij een broer van haar kende, ontstond er toch een klik. Op de vraag of hij haar naar huis mocht brengen hoefde Annie dan ook niet lang na te denken. Dat was de start van de verkering die uiteindelijk met een huwelijk werd beklonken. Het paar kreeg 2 zonen, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Annie en Jan deden niet aan actieve sport, maar zaten wel vaak bij handbalvereniging Hurry Up op de tribune en genoten jarenlang van camping Sonnevanck in Spier. Daarnaast was vissen een grote hobby, maar ook fietsen en lezen. Nog een hobby van Jans was houtsnijden en mening dienblad, onderzetter of naaidoosje werd door hem werd gemaakt.


Burgemeester Eric van Oosterhout verraste het paar met een luchtfotoboek van de gemeente Emmen en een ingelijste kopie van de trouwakte van het Annie en Jans. (info Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda