Emmenaar Geert Dost 101 en nog goed van lijf en geest

EMMEN - Geert Dost uit Emmen heeft donderdag zâ??n 101e verjaardag gevierd. Locoburgemeester Guido Rink op de koffie met gebak om de ijzersterke Emmenaar te feliciteren en te horen hoe het komt dat hij nog zo goed van lijf en geest is.


Geert Dost werd geboren in Odoorn als tweede in een gezin van een schippersfamilie die uiteindelijk uitgroeide tot een gezin met zes kinderen. Na de lagere school en een opleiding tot bankwerker op de ambachtsschool ging hij werken bij Smederij Drent in Valthermond. Zijn militaire dienst vervulde hij bij de Marechaussee. Na zijn diensttijd ging hij in 1950 aan het werk bij de AKZO in Emmen. Daar was hij tot aan zijn pensioen van 1967 tot 1980 hoofdportier.


Geert was in die tijd ook een verwoed automonteur en was ook na zijn pensioen dagelijks op de hobbyclub aanwezig. Hij heeft maar liefst 33 auto’s gehad. Vaak kocht hij ze met schade, knapte ze weer op en deed ze weer van de hand. Actief sporten was voor hem niet echt weggelegd, maar passief sport kijken - vooral voetbal - doet hij nog steeds graag. Ook bij de activiteiten in De Meerstede is hij graag aanwezig en hij maakt geregeld een rondje op zijn scootmobiel omdat lopen al een tijdje moeilijk is. Maar dat is dan ook het enige, want verder is Geert Dos opvallend vitaal en gezond van lijft en geest.

Geert trouwde in 1948 met Joukje Buwalda waarmee hij zeven kinderen kreeg, vier zonen en drie dochters. Na het overlijden van zijn eerste vrouw vond hij later ook nog de liefde bij Petie Room, waarmee hij op 80-jarige leeftijd trouwde. Ook zij is inmiddels overleden. Geert heeft 23 kleinkinderen en 49 achterkleinkinderen. Vol verwachting kijkt de ijzersterke Emmenaar nu uit naar het eerste achterachterkleinkind dat binnenkort haar of zijn opwachting komt maken.


Geert woonde na zijn trouwen eerst in Assen en kwam naar Emmen in verband met zijn werk bij de AKZO. Hij heeft gewoond op twee verschillende plekken in Emmermeer, daarna in Bargeres en daarna weer in Emmermeer aan de Wolfsklauw. Nu woont Geert alweer een aantal jaren met heel veel plezier in een appartement in De Meerstede in Emmermeer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda