Jan en Appie Pruim vieren hun 60-jarig huwelijk

KLAZIENAVEEN – Na een verkeringstijd van ruim anderhalf jaar werd op een zeer warme vrijdag 12 juni 1964 op het gemeentehuis van Emmen het huwelijk voltrokken tussen Jan Pruim en Appie Pruim. Op die dag kreeg Nelson Mandela trouwens een levenslange gevangenisstraf. Het jonge paar ging wonen aan de Oosterwijk in Oranjedorp en verhuisden 5 jaar later naar de Langestraat in Klazienaveen, maar wonen nu aan de Voeghoutenstraat.


De jubilarissen leerden elkaar kennen tijdens een bruiloft van een oomzegger, waarvan de moeder van de bruid een vriendin was. Het paar kreeg met dochter Ina en zoon Pedro twee kinderen die vervolgens voor de drie kleindochters Suzanne, Livvia en Aurelia, zorgden.


Appie Pruim werd geboren op Den Oever achter het Oeversebos. Zij groeide op als derde kind in een gezin van 12 broers en zussen. Het lager onderwijs volgde zij in Bargeroosterveld en aan de Oosterwijk. Na haar schooltijd werkte zij enkele jaren op de Bendien. Een hobby van Appie was vooral breien, haken en voetbal kijken.

Jan Pruim zag het eerste levenslicht aan de Kloostermanswijk als jongste in een gezin van 13 broers en zussen. Na de lagere school aan de Langestraat ging hij naar de ambachtsschool, maar na een omscholing werd hij later metselaar. Knutselen in zijn schuurtje was zijn grote hobby en hij was doelman bij FC Klazienaveen. De club waar hij samen met Appie altijd aan het veld staat. De trouwdag werd thuis gevierd en afgesloten met een weekend met de kinderen en kleinkinderen in Huttenheugte in Dalen.


Natuurlijk ging burgemeester Eric van Oosterhout ook bij de familie Pruim langs om de twee met deze mijlpaal te feliciteren. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda