Geert Dost als 102-jarige nog goed van lijf en geest

EMMEN - Op 17 augustus 1922 keek Geert Dost voor het eerst in de wereld als tweede van zes kinderen in een schippersfamilie. Na de lagere school en de ambachtsschool ging hij werken bij Smederij Drent in Valthermond. Na de oorlog werd hij in militaire dienst ingedeeld bij het onderdeel Marechaussee. Na zijn diensttijd in 1950 kreeg Geert werk bij de AKZO in Emmen en was daar tot aan zijn pensioen hoofdportier.


Hij was een verwoed automonteur en zelfs nog na zijn pensioen was hij bijna dagelijks op de hobbyclub aanwezig om auto’s te repareren. Actief sporten deed hij niet, maar volgt op TV vooral voetbal en mag nog steeds graag bezig zijn in De Meerstede en rondtoeren op zijn scootmobiel, want lopen is in het laatste jaar nu toch wel minder geworden. Na zijn huwelijk met Joukje Buwalda in 1948 kregen de twee 7 kinderen en nadat zijn vrouw Joukje was overleden vond Geert later nog veel liefde bij Petie Room.

Hij trouwde haar nog op 80-jarige leeftijd, maar ook die is inmiddels al overleden. Geert kreeg vier zonen en drie dochters. De jongste is nu 61 en de oudste 74 en inmiddels zijn er 23 kleinkinderen en 51 achterkleinkinderen. Geert woonde na zijn trouwen in Assen, maar kwam naar Emmen door zijn werk bij de AKZO.

Zij woonden daarna in Emmermeer, Bargeres en weer in Emmermeer aan de Wolfsklauw. Geert woont nu nog steeds in zijn appartement in de Meerstede in Emmermeer. De feestelijkheden rondom zijn verjaardag zullen net als een jaar geleden met de kinderen, klein- en achterkleinkinderen in en rond de boerderij van zoon Jan plaatsvinden.


Net als een jaar geleden kwam locoburgemeester Guido Rink ook even weer op de koffie en de gebak van kleindochter Denise om te vragen hoe Geert er weer een jaartje aan vast kon knopen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda