Liefde op het eerste gezicht voor Lammert Schuler (85) en Dina Kuipers (79)

EMMEN -Afgelopen woensdag vierden Lammert Schuler en Dina Kuipers en de kinderen en klein- en achterkleinkinderen hun 60-jarig huwelijk. Een optreden van Blake Lake in zaal Gustin in Barger-Compascuum bracht de twee samen. Dina zag de band met instrumenten voorbijkomen en nam contact op met een vriendin om daar ook naar toe te gaan. Daar zag Dina plotseling Lammert naar buiten komen om achter een boom te verdwijnen.


Er volgde oogcontact en zonder de Blake Lake te hebben gezien, gingen zij naar het huis van Dina die al een beetje scharrelerij had in Zwartemeer. Dat werd verbroken en na ruim een jaar voltrok wethouder Zegering Hadders in Emmen het huwelijk. Het jonge paar ging wonen in Barger-Compascuum en kreeg drie dochters en er zijn nu vier klein-- en vier achterkleinkinderen.

Dina Kuipers werd in Weerdinge geboren als vierde in een gezin met negen kinderen. Op 2-jarige leeftijd verhuisde de familie Kuipers naar Barger-Compascuum waar het een bakkerszaak begon. Na de lagere school, de ULO en huishoudschool en werkte Dina op de AKU. Hobby’s had Dina niet, maar zat wel op gymnastiek.

Lammert Schuler was in Klazienaveen de tweede in een gezin met zes kinderen. Na de lagere school werkte Lammert bij de boerderij. Ploegen was zijn stokpaardje en hij won zelfs ploegwedstrijden. Sporten deed Lammert bij Judoschool Jacob Vos en volleyballen bij Hurry Up. In 1977 verhuisden Dina en Lammert naar 2e Exloërmond waar het Horecabedrijf De Kienstobbe overnam en daar 30 jaar actief waren. Dina en Lammert wonen nu gescheiden in de Schans en de Bleerinck nadat de dementie een extra verzorging van Lammert noodzakelijk maakte. Het jubileum werd in kleine kring gevierd met kinderen en kleinkinderen.


Loco-burgemeester Guido Rink bezocht het paar in de Bleerinck om de felicitaties namens het gemeentebestuur over te brengen en had als attentie een ingelijste copy van de trouwakte van de jubilarissen meegenomen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda