Dietrich Bonhoeffer herdacht in De Opgang

EMMEN - Op 9 april is het zeventig jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer, kerkleider, theoloog en verzetsstrijder tegen het nazisme, door de Nazi's ter dood werd gebracht. Kerk De Opgang staat daar uitgebreid bij stil met een themadienst, een lezing, een film en een kleine tentoonstelling met gedichten en boeken.


Dr. E. van 't Slot uit Zwolle, bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit in Groningen, geeft op 9 april 2015 in kerk De Opgang in Emmen een lezing over Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer werd in Flossenbürg in Duitsland op 39-jarige leeftijd om het leven is gebracht. Een maand voor het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Van 't Slot is voorzitter van het Bonhoeffer Gezelschap Nederland. Hij kreeg tal van verzoeken uit het land om een lezing te houden. Hij koos voor Emmen. Onderdeel van de avond is een korte film over het leven van Dietrich Bonhoeffer. De lezing begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Op zondag 12 april begint om tien uur een kerkdienst in De Opgang die geheel in het teken staat van het leven en het werk van Dietrich Bonhoeffer. De Opgang staat aan de Mantingerbrink in de wijk Bargeres in Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda