Boek in de maak over Sint Gerardus Majellakerk

BARGER OOSTERVELD – Over twee weken wordt er een boek gepresenteerd over de Sint Gerardus Majellakerk in Barger-Oosterveld. Het boek, meer dan 200 pagina's en rijkelijk geïllustreerd, is samengesteld door de Oostervelders Johnny Ameln en Cor Siekman.


De kerk werd meer dan 100 jaar geleden gebouwd op een grote open heidevlakte grenzend aan het veen. In Barger-Oosterveld woonden de meesten bewoners woonden verspreid op het zand langs het veen. Barger-Oosterveld was geen veendorp, zoals vaak wordt vermeld in de schaarse artikelen of boekpassages. Na de oprichting van de kerk begon het dorp zich voorspoedig te ontwikkelen. Dit boek geeft de bijzondere ontstaansgeschiedenis weer van die kerk. Ze was de eerste in Nederland welke werd toegewijd aan Sint Gerardus Majella. Meer dan een eeuw geleden is hier ook de eerste bedevaart in Drenthe ontstaan en die heeft tot op de dag van vandaag nog altijd plaats

Het boek beschrijft de oprichting, bedevaart en het interieur. Nauwgezet en volledig, maar desondanks op vlotte, soms luchtige toon. Het biedt anekdotes en krantenartikelen en het diept bijzondere geografische en sociale aspecten uit. Ook geeft het –uiteraard – een kijkje in het ‘rijke Roomsche leven’. Iedereen met geschiedkundige of regionale belangstelling kan er heel wat wetenswaardigheden in vinden. De uitbundige illustraties ondersteunen de tekst en maken deze uitgave aantrekkelijk om van voor tot achter door te bladeren.

Ook voor de lezer die wat minder geïnteresseerd is in historische details. De eerste officiële verkoop vindt plaats na de bedevaart op zondag 28 juni aanstaande in Barger-Oosterveld. De prijs op de dag van de bedevaart bedraagt 22,50 euro en bij losse verkoop 25 euro. Voor meer informatie: secretariaat van de kerk op dinsdag- en donderdagmorgen, Splitting 142, 7826CT Emmen. Telefoonnummer: 0591-62 24 04. E-mail: stgerardus@hetnet.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda