Diaken Wielens wordt van harte welkom geheten in samenwerkingsverband Immanuel

NIEUW SCHOONEBEEK - Op vrijdagavond 26 februari jl. heeft vicaris-generaal Wellen namens de bisschop tijdens een inter-parochiele eucharistieviering in de Bonifatiuskerk te Nieuw-Schoonebeek diaken Frans Wielens gepresenteerd aan de parochianen van de vijf parochies, die samen het samenwerkingsverband Immanuel vormen. De viering gaf al een gevoel van een eenheid van de vijf parochies, die m.i.v. 1 januari 2018 één parochie zullen vormen.


Diaken / pastor Wielens werd, zoals vroeger altijd gebruikelijk was, ingehaald en hij was compleet verrast door het warme welkom in Nieuw-Schoonebeek. Tijdens de viering heerste er ook een gevoel van blijdschap en groots vertrouwen en dit werd diverse malen beaamd met een hartelijk applaus. Symbolisch was de kerk versierd met vijf fietswielen, iedere parochie werd voorgesteld door één wiel en diaken Frans Wielens zal de komende jaren samen met de medeparochianen gaan werken aan de totstandkoming van de vijf parochies tot 1 parochie (één wiel).
Frans wil letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen steken om er samen iets moois van te maken.


Tijdens de viering werd hem ook een kaars aangeboden met de namen van de vijf parochies erop; symboliserende één kaars en één parochie in 2018. Een inspirerende en blije viering met enkele koren uit de vijf parochies. Eveneens misdienaars en acolieten uit de vijf geloofsgemeenschappen participeerden in de viering.

Diaken Wielens heeft zich voorgesteld, de belofte uitgesproken: "Ik wil de liefde van God in woord en daad zichtbaar maken voor de mensen. Met de steun van vele medeparochianen en met hulp van Gods genade hoop ik mijn pastorale taak zo goed mogelijk te verrichten.", de benoemingsbrief met de zending van de bisschop werd voorgelezen en de vicaris sprak een zegenbede uit om Gods onmisbare zegen bij de vervulling van de pastorale taak van diaken Wielens.

Na de viering was er een kennismakingsreceptie in de Zwarte Racker. Velen maakten van de gelegenheid gebruik onder het genot van een kopje koffie met cake en een praatje kennis te maken met diaken / pastor Frans Wielens en z'n vrouw José en de zonen Maarten en Pieter.
Er heerste een gemoedelijke en warme sfeer van hartelijk welkom aan de nieuwe diaken / pastor en Frans heeft er echt zin om te gaan werken in de vijf parochies van het samenwerkingsverband Immanuel. Wielens blijft in Emmen wonen en heeft een werplek in de pastorie aan de Zuidersloot nr. 59 te Weiteveen en van daaruit zal hij z'n pastorale taken in de vijf parochies / geloofsgemeenschappen gaan uitvoeren.

Het pastorale team van de vijf parochies (samenwerkingsverband Immanuel) bestaat vanaf 1 maart uit: pastoor Tjepkema en diaken Wielens.
De Rooms katholieke kerk kent drie gewijde ambten: diaken, priester en bisschop. Naast diakens die op weg zijn naar de priesterwijding zijn er ook permanente diakens. Permanente diakens mogen gehuwd zijn als zij worden gewijd. Frans Wielens is zo'n permanent diaken. Hij werd in 1993 door bisschop Bernard Moller gewijd. Wielens: "Het diaconaat is een levensstaat, zoals ook het huwelijk een levensstaat is.
Het gaat bij het diaconaat niet in de eerste plaats om functies en strak omschreven taken, maar om een dienende en dienstbare Kerk te laten oplichten aan het altaar en evenzeer buiten de deuren van het kerkgebouw."

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda