Pinkstermaandag: processie St Willehadus Parochie

EMMER COMPASCUUM - Pinkstermaandag 16 mei is weer de jaarlijkse Maria Vespers bij de RK Kerk in Emmercompascuum. Na een korte bijeenkomst in de St Willehadus kerk om 15.00 uur vindt er een processie plaats door de tuin en over het kerkhof, welke eindigt bij de kapel van de “Hertogin van Drenthe”. Na afloop gezamenlijk koffie-, thee- en frisdranken in het nieuwe parochiehuis. Voorganger is pastoor Jos Deuling uit de Kanaalstreek.


Door de jaren heen is deze kleine bedevaart en processie uitgegroeid tot een traditie en is geconcentreerd rondom de kapel van “De Hertogin van Drenthe”. De Mariakapel naast de kerk is gebouwd in 1950 als herdenking van het veilig terugkeren van 25 jongemannen uit Emmercompascuum na hun dienstplicht in Indonesië.

De kapel is een van zeer weinige buitenluchtkapellen in de wijde omgeving en er branden dag en nacht kaarsjes. Dagelijks komen mensen die een kaarsje opsteken en hun lief en leed aan Maria, hertogin van Drenthe, toe vertrouwen. Ook worden er regelmatig bloemen geplaatst door bezoekers bij de kapel.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda