Wereldberoemd organist Ton Koopman speelt in Grote Kerk Emmen

EMMEN - De wereldberoemde organist (en dirigent) Ton Koopman geeft op dinsdag 29 november a.s. – aanvang 20.00 uur - een concert op het Roelf Meijer-orgel in de Grote Kerk in Emmen.Koopman is een vooraanstaande persoonlijkheid in de oude-muziek-beweging. Tijdens zijn studie al concentreerde hij zich op het spelen van barokmuziek op authentieke wijze, met speciale aandacht voor de componist J.S. Bach. Op het programma in Emmen staan orgelwerken van Johann Sebastian Bach, zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach en Dietrich Buxtehude.

Ton Koopman is de oprichter van het Amsterdam Baroque Orchestra (1979), waaraan in 1992 het Amsterdam Baroque Choir werd toegevoegd. Het kreeg al snel wereldfaam met authentieke uitvoeringen van muziek uit vroeg-Barok tot laat-Classicisme. Het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir trad op in het Concertgebouw in Amsterdam en in grote concerthuizen in Europa, Amerika en Japan. Ton Koopman is als organist en als dirigent over de hele wereld een graag gezien en gehoord musicus. Voor zijn muzikale activiteiten als solist, begeleider en dirigent – vastgelegd op platen en cd’s – kreeg hij veel nationale en internationale prijzen.

Basisschoolleerlingen en Ton Koopman. Naast het avondconcert komen overdag op 29 november maar liefst meer dan 500 Emmense basisschool leerlingen naar de Grote Kerk luisteren en kijken naar de muziektheaterproductie Caecilia van Ton Koopman met zijn dochter actrice Marieke Koopman en de danser Carlo Camagni. Om de kinderen inzicht te geven in de werking van de Koning der instrumenten: het orgel, krijgen ze op school een speciaal voor dit project ontwikkelde muziekles van Raccolta: De Muziekmachine, waarbij ze met fietspompen loshangende orgelpijpen leren bespelen.

Dit alles is een samenwerkingsproject van Stichting Grote Kerk Cultureel Emmen en Stichting De Kunstbeweging, die zich onder andere toelegt op het ontwikkelen van goed kunst- en cultuuronderwijs binnen de basisscholen. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Stimuleringsfonds, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en It Worxx. Avondconcert: dinsdag 29 november om 20.00 uur. Entree € 15,00; Vrienden SGKC € 12,00. Kaarten reserveren: info@sgkc.nl Zie ook: www.grotekerkcultureel.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda