Weiteveen en Nieuw Schoonebeek herdenken 1e steenlegging RK Kerk Weitveen

NIEUW SCHOONEBEEK/WEITEVEEN-?? Tussen de 80 en 100 deelnemers vertrokken zondagavond om precies 18.00 uur vanaf de RK Kerk in Nieuw Schoonebeek in een fakkeltocht naar de R.K. Kerk in Weiteveen. Nadat pastor Wielens de deelnemers en fakkels had gewijd, arriveerde de groep ruim drie kwartier later bij de RK Kerk in Weiteveen.


Deze fakkeloptocht werd gehouden ter herinnering aan de eerste steenlegging van de kerk O.L.V. Koningin van de Vrede te Weiteveen op 30 oktober 1918. Na de fakkeltocht werd er nog een kort lof gehouden met pastor Frans Wielens als voorganger met medewerking van het kinderkoor De Vrolijke Klanken, dameskoor akKOORd en het herenkoor.

De geloofsgemeenschap O.L.V. Koningin van de Vrede begon de start van de festiviteiten rondom het 100-jarig jubileum van de kerk met de fakkeltocht en op het programma staat op 11 mei 2019 een plechtige eucharistieviering op de katholieke begraafplaats en op 31 mei, 1 juni en 2 juni 2019 festiviteiten in en rondom de kerk en het Veenloopcentrum, de voormalige pastorie bij de R.K. kerk.

En uiteraard zal er op zondag 2 juni 2019 een plechtige eucharistieviering worden gehouden waarin bisschop Ron van den Hout, bisschop van Groningen - Leeuwarden, de hoofdcelebrant zal zijn. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda