Emmer-COMPASSION uniek in deze regio

EMMER COMPASCUUM - Afgelopen zondagavond werd weer de The Emmer-COMPASSION uitgevoerd in een weer bomvolle RK kerk. Een uniek gebeuren in Drenthe. Vooraf werd weer een grote verlichte kruis in processie door het dorp worden gedragen. De start was weer bij de Baptistenkerk op Kanaal A en na een tussenstop bij de PKN kerk aan de Runde werd de tocht vervolgd naar de RK kerk aan het Hoofdkanaal. Gedragen door veel vrijwilligers werd het grote verlichte kruis vanaf Kanaal A veilig naar de RK Kerk aan het Hoofdkanaal vervoerd .

Het verlichte kruis werd daar voor de kerk geplaatst en na de uitvoering van het Paasverhaal in de huidige tijd naar binnen gedragen. Op een weer heel bijzondere manier werd door jongeren, jong volwassenen en volwassenen in een weer prachtig decor en verlichte kerk de lijdensweg van Jezus gezongen en gespeeld. Het Paasverhaal ging over opoffering en vergeving, van hoop en liefde, van doorgaan en opstanding. Een verhaal dat uitliep op het kruis, het teken, het symbool van verzoening, geweldloosheid, hoop, liefde en verbondenheid. Deze processie werd weer mogelijk dankzij een bijzondere samenwerking van veel jeugd van drie kerken in het dorp Emmer Compascuum.


Gedragen door veel vrijwilligers werd het grote verlichte kruis vanaf Kanaal A veilig naar de RK Kerk aan het Hoofdkanaal vervoerd


Het Paasverhaal gespeeld in deze tijd, werd op een voortreffelijke wijze door de vele vrijwilligers uit Emmer Compascuum uitgevoerd.
(Zie voor uitgebreid fotoverslag het fotoboek op deze site)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda