Jubilarissen Gemengd Koor Barger Oosterveld gehuldigd

BARGER OOSTERVELD – Na de wekelijkse kerkdienst in de St Gerardus Majellakerk in Barger Oosterveld mocht pastoor Stiekema een vijftal leden van het plaatselijk gemengd kerkkoor huldigen. Onder normale omstandigheden is dit vaak een onderdeel van de jaarlijkse feestavond van het koor.


Door de corona moest voor de tweede keer op rij deze feestavond ter herdenking aan Sint Caecilia, patronesse van koren, muziekverenigingen en zangers worden afgelast.

Deze keer zijn het vijf dames, vier sopranen en een alt die rond 1980 aan het mannenkoor werden toegevoegd op verzoek van de toen nieuwe dirigent Matthieu van Rooy. Van Rooy zag meer perspectief met een gemengd koor en dat werd het uiteindelijk ook. Uiteindelijk leverde de lobby van de dirigent een aantal dames op en die zijn er nog steeds en hebben in de loop der jaren wel flinke versterking gekregen. Alle jubilarissen werd geëerd met eremedaille in goud voor hun inzet voor muziek ten dienste van de liturgie.


De jubilarissen met bloemen en oorkonde v.l.n.r. Wiepie Siekman-Plenter, Marianne Grummel-Eilering, Lies Fuhler-Arling, Gré Heller-Rolfes en Lenie Teuben met daarachter Pastoor Stiekema. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda