Ruim 11.000 kinderen in beweging tijdens de Koningsspelen

EMMEN - Vrijdag 26 april wordt voor de leerlingen van de basisscholen een onvergetelijke dag! Ter gelegenheid van de troonwisseling is dit namelijk de dag van de Koningsspelen. Bij de Koningsspelen staat samen sporten en spelen centraal. In de gemeente Emmen komen meer dan 11.000 kinderen in beweging op deze dag. De organisatie van de spelen ligt in handen van de scholen zelf.

Ontbijt
De scholen starten deze dag met een gezamenlijk feestelijk en gezond ontbijt. Alle scholen die meedoen, hebben zelf het programma georganiseerd en ingevuld. Scholen die de meest creatieve invulling hebben, maken kans op een persoonlijke ontmoeting met Koning Willem-Alexander en Máxima! Alle kinderen uit de gemeente Emmen die meedoen aan de Koningsspelen ontvangen van de gemeente een leuke herinnering aan deze dag.

Klazienaveen
Klazienaveen is dit jaar Olympisch dorp en pakt flink uit met de Koningsspelen. Om 8.45 uur verzamelen de leerlingen uit Klazienaveen en Nieuw Dordrecht en de eerste en tweede klassen van het Esdal College (locatie Klazienaveen) zich bij eetcafé de Witte Olifant. De ongeveer 1.600 leerlingen doen eerst een korte warming-up waarna er een groepsfoto vanuit een hoogwerker gemaakt wordt. Daarna schuiven de leerlingen aan bij het ontbijt. Het ontbijt vindt plaats aan marktkramen door het hele centrum van Klazienaveen, van de ovonde tot aan de C1000.

Vele ondernemers en verenigingen uit Klazienaveen werken mee aan dit initiatief. Na het ontbijt beginnen de Koningsspelen. Groep 1 t/m 5 gaan richting de basisscholen om daar per school te deelnemen aan de spelen. De groepen 6, 7 en 8 gaan naar het sportpark om daar deel te nemen aan de sportdag voor alle basisscholen. Leerlingen uit het 3e leerjaar van het Esdal College gaan mee naar het sportcomplex om de kinderen te begeleiden langs de verschillende onderdelen. Leerlingen van het Carmel College uit Emmen zullen de verschillende onderdelen begeleiden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda