Koninklijke Onderscheiding voor de heer Hendrik Lanjouw

NIEUW AMSTYERDAM - De heer Hendrik Lanjouw (72) uit Veenoord heeft woensdag 20 september een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Eric van Oosterhout. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in café Postkantoor in Nieuw-Amsterdam. De heer Lanjouw heeft binnen een aantal gymnastiekverenigingen zijn sporen ruimschoots verdiend.


Op 18-jarige leeftijd werd hij al bestuurslid bij gymnastiekvereniging DOL, die later opging in DOL/Olympia Combinatie (DOC) Veenoord/Nieuw-Amsterdam. Hij startte als gymleider bij EGV in Bargeres. Ook was hij als gymleider actief voor de gymnastiekvereniging in Zwartemeer en richtte hij een springgroep op bij DOL. Daarnaast verrichtte hij tal van activiteiten voor de gymnastiekvereniging TIOS in Erica. De heer Lanjouw verzorgde in de afgelopen decennia met zijn gymnasten talloze gymuitvoeringen en springdemonstraties.


Wereld Gymnaestrada

In de afgelopen 50 jaar was de heer Lanjouw ook betrokken bij 12 edities van de Wereld Gymnaestrada, een evenement dat ook wel wordt geduid als de recreatieve Olympische Spelen. Net als de Olympische Spelen wordt het evenement een keer in de vier jaar gehouden. De heer Lanjouw was over een breed front betrokken bij de Gymnaestrada. Hij deed de trainingen van de springgroepen, regelde de reizen, maar hield zich ook bezig met het vervoer van de toestellen. Ook het bedenken van de choreografie kostte veel tijd en voorbereiding.


De heer Lanjouw heeft de koninklijke onderscheiding ook voor zijn activiteiten voor het dames- en herenkoor Sint Caecilia in Erica gekregen. Hij is sinds vijf jaar penningmeester van het koor.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda