Amateurkunstprijs Emmen naar stichting Gemeentedichter

EMMEN Stichting Gemeentedichter Emmen is zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de Amateurkunstprijs Emmen 2015. De stichting krijgt de prijs voor de originele en laagdrempelige manier waarop in Emmen literatur onder de aandacht wordt gebracht en uiteenlopende activiteiten worden geïnitieerd in samenwerking met verschillende doelgroepen en instellingen.


De jury van de prijs – Alex Niemeijer en Greetje Boogaard – toonde zich vooral onder de indruk van Poëzie Dichterbij, een voor Drenthe uniek evenement waarbij dichters en andere Emmenaren op uiteenlopende locaties poëzie voordragen. Dit voorjaar werd voorgelezen bij kunstenaars thuis, in ateliers en galerieën. Daarnaast sprak de jury lovend over Ode aan Emmen, de bijdrage van de gemeentedichters aan Emmen als culturele gemeente van Drenthe 2015/2016.

Tijdens dit educatieve project schrijven (amateur)dichters over plekken in Emmen en worden de gedichten vervolgens verbeeld en verklankt in samenwerking met andere kunstenaars. De Amateurkunstprijs van 1500 euro groot werd zaterdag door wethouder Bouke Durk Wilms overhandigd aan Harry Leutscher, bestuurslid van de stichting. Eerdere winnaars zijn Harmonie Euterpe (2014), Grote Kerk Cultureel (2013), Kapella Vocale (2012) en Made in Drenthe (2011).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda