Permanente kunstroute in Drenthe.

EMMEN - Drenthe krijgt een nieuwe kunstroute met de naam KunstZON. Vanaf 16 juni kunnen kunstenaars uit heel Drenthe zich hiervoor aanmelden op www.KunstZON.nl. Dit idee is een initiatief van de bekende beeldend kunstenaar Roy Greve uit Elp. De gedachte is een ontmoeting tussen kunstliefhebbers en kunstenaars te stimuleren.

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de kunstenaars het hele jaar door exposeren op elke eerste zondag van de maand van 11.00 uur tot 17.00 uur. Deze geheel nieuwe vorm van Kunstroute geeft vier categorieën aan: Muurkunst, ruimtelijke kunst, overige kunst en handel in kunst.

Kunstliefhebbers kunnen op de website www.kunstzon.nl kunstenaars uit de gehele provincie Drenthe vinden. Men vindt op deze website een breed scala aan kunstenaars op het gebied van schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, theater, muziek en zang, film, literatuur, poëzie, volkskunst, bouwkunde, architectuur en design. Men kan op deze manier zelf de keuze maken welke galerie, atelier of open-huizen men wil bezoeken.

Het bijzondere van de stichting KunstZON is dat alle kunstenaars zich kunnen aanmelden voor deelname aan deze kunstroute. Bovendien is het ook nog financieel zeer laagdrempelig. De kosten voor de kunstenaar bedragen voor een heel jaar slechts € 25.-. Aanmelden gaat heel eenvoudig via de website www.KunstZON.nl

Op de 1ste zondag van de maand kunnen de kunstenaars zich kenbaar maken via een poster of vlag aan de weg als deelnemer aan KunstZON.

De officiële opening van de Kunstroute en een demonstratie van de interactieve website is op 23 juni om 16.00 uur bij het hunebed "Langgraf " naast de boerderij van het Volk van Grada (Noordeind 21, 7815PB Emmen).
Iedereen is van harte welkom.

De initiatiefnemers van de Stichting zijn: Roy Greve Elp Galerijportretten in brons, Wil Weermeester Orvelte Schildersatelier “Warto” en Marinus Kasteleijn Emmen. (Vormgever en beeldhouwer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda