Ruslandkenner Peter d’Hamecourt exclusief voor leden Literatuurclubs en bibliotheek

AMEN - Zaterdag 17 juni geeft Ruslandkenner Peter d’Hamecourt tijdens het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen in Amen een lezing over zijn nieuwste boek In het spoor van de Russische ziel, Dostojevski tussen Rusland en Europa. Voor dit onderdeel kunnen alleen leden van bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe een speciaal toegangskaartje kopen.


Peter d’Hamecourt (1946) was twintig jaar het gezicht in Moskou van het NOS-Journaal. Ook deed hij vanuit Rusland verslag voor het AD, de VRT, EénVandaag en NOVA. 29 April wordt zijn boek In het spoor van de Russische ziel, Dostojevski tussen Rusland en Europa gepresenteerd. d’Hamecourt maakt dezelfde reis door Europa als de Russische schrijver Dostojevski in de negentiende eeuw maakte en die voor hem een belangrijke bron was voor zijn ideeën over de verhouding tussen Europa en Rusland. d’Hamecourt, die nog steeds in Moskou woont, publiceerde eerder boeken over Moskou, Sint Petersburg, Napoleon, de culinaire kant van Rusland, een portret van Vladimir Poetin en de tweedelige reeks Rusland in oorlog, over de oorlog in Oekraïne, de ramp met vlucht MH 17 en de Russische media en propaganda.

Voor leden van de Literatuurclubs Drenthe is er een exclusief arrangement op zaterdag 17 juni bestaande uit een buffet, gegarandeerde zitplaats bij de lezing van Peter d’Hamecourt en toegang tot de betaalde optredens op het festival. Kaarten zijn alleen te koop via www.zomerzinnen.nl tot woensdag 14 juni . Bibliotheekleden kunnen voor Zomerzinnen een kortingskaart via de website kopen en tijdens het festival bij de kassa op vertoon van lidmaatschapskaart. Voor € 15,00 (normale prijs passe partout € 30,-) hebben zij toegang tot alle betaalde optredens én de lezing van Peter d’Hamecourt, hier geldt wel vol=vol.

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen in samenwerking met Biblionet Drenthe, Stichting Literatuurclubs Drenthe, Huus van de Taol, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Stichting De Literaire Hemel. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, het Rabofonds, Global textware en Van der Velde Boeken. Zie WWW.ZOMERZINNEN.NL,Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda