Inspiratiedag voor kunstenaars in Drenthe

ASSEN - Kunst en Cultuur in Assen en Stichting Beeldruimte in Overijssel organiseren op zaterdag 11 november een inspiratiedag voor kunstenaars die begin 2018 willen deelnemen aan de expositie “Identitijd”.


De inspiratiedag vindt plaats in het Drents Archief in Assen en bestaat uit workshops, een lezing van Harma Heikens die jarenlang geëngageerde en soms omstreden kunstwerken maakte, en een speurtocht door de depots van het Archief op zoek naar de identiteit van Drenthe.

Identitijd is een kunstproject dat kunstenaars tentoonstellingsruimte, inspiratie en kennis wil bieden. Zowel professionele als amateur kunstenaars worden uitgedaagd werk te maken dat antwoord geeft op de vraag “Wie zijn wij en waar komen we vandaan?” Kunstenaars uit alle beeldende kunstdisciplines kunnen aan Identitijd deelnemen.

Workshops
De inspiratiedag in het Drents Archief start met een toelichting op Landrecht, het oudste document over de identiteit van Drenthe. Daarna maakt de groep aanwezige kunstenaars kennis met de mogelijkheden van het Drents Archief in de zoektocht naar de eigen identiteit.

Aansluitend vindt een lezing plaats van Harma Heikens, kunstenares uit Groningen. Haar maatschappijkritische werk, zoals een sculptuur van een meisje met een bomgordel en een brandende Amerikaanse vlag, wordt door de kunstwereld steeds vaker tegengehouden uit “zelfcensuur”. Reden voor Harma Heikens om het vak van kunstenaar vaarwel te zeggen.
Na een pauze is er een workshop van de Friese kunstenaar Tjibbe Hooghiemstra. Hij laat deelnemers ervaren hoe met je met tekeningen en foto's nieuw werk kunt creëren. De tweede workshop is van kunstenaar Margriet van Weenen en fotograaf Sake Elzinga. Zij onderzoeken met de deelnemers hoe je herinneringen en hedendaagse realiteit in een nieuw werk kunt vatten.

De kosten voor deelname aan de inspiratiedag zijn 15 euro. De dag staat open voor iedereen vanaf 16 jaar. Aanmelden kan via www.kunstencultuur.nl (http://www.kcdr.nl/projecten/identitijd/inspiratiedagen/drenthe/)

Op 25 november vindt er ook een inspiratiedag in Diepenveen (Overijssel) plaats. Ook daar kunnen kunstenaars uit Drenthe aan deelnemen.

Het project Identitijd is mogelijk dankzij financiële bijdragen van de Provincie Drenthe, Provincie Overijssel, VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Prins Bernhard Cultuurfonds. (foto Sijtze Veldema)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda