Harmonie Euterpe Emmen wint Amateurkunstprijs

EMMEN - Zaterdag 24 mei ontving Harmonie Euterpe Emmen de Amateurkunstprijs voor het project ‘Andrew Lloyd Webber & Friends Theater Show’ uit handen van wethouder Mariet Thalens. De Amateurkunstprijs werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt tijdens de Maand van de Amateurkunst. Het gewonnen geldbedrag van 1.500 euro wordt geïnvesteerd in de vereniging.

Andrew Loyd Webber & Friends
Het musicalproject ‘Andrew Loyd Webber & Friends’ is in januari uitgevoerd in Theater De Muzeval. Het is tot stand gekomen samen met theaterkoor Ericarré uit Erica, dansteams en musicalgroepen van CQ Centrum voor de kunsten, het popkoor van CQ en diverse lokale zangers en zangeressen. Tijdens de uitvoering was De Muzeval uitverkocht.

Jurycommentaar
De jury is onder de indruk van hetgeen Euterpe tot stand heeft gebracht: “Euterpe heeft een uitdagende samenwerking gezocht, door met meerdere amateurkunst-verenigingen én professionals een groot project aan te gaan. Drie dirigenten die het eens moesten worden over het eindresultaat. De inzet van veel leden die hard hebben gerepeteerd. Het concert was van een goed niveau en de deelnemers hebben laten zien dat amateurkunst goede kwaliteit kan leveren, zich kan ontwikkelen en dat een harmonieorkest eigentijds kan zijn in hun presentatie.”

Nominaties
De afgelopen periode konden inwoners van de gemeente amateurkunst-verenigingen nomineren, die op een bijzondere wijze nieuwe doelgroepen hebben bereikt of bijzondere samenwerkingen zijn aangegaan. Een jury, bestaande uit cultuurjournalist Joep van Ruiten, cultuurkoppelaar Greetje Boogaard en de winnaar van vorig jaar, Didi van Aacken van ‘Kunstrijk Emmen’, kozen uit alle inzendingen de winnaar.

(foto Jan Anninga)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda