Zaterdag 28 mei 2016 Grote Rommelmarkt PRO Emmen

EMMEN - Zaterdag 28 mei a.s. wordt er van 09.00 uur tot 12.00 uur bij PRO Emmen aan de Ullevi 22 in Emmen een grote rommelmarkt gehouden. De markt vindt plaats op het schoolplein en in de kantine.

De rommelmarkt wordt georganiseerd door de twee Entree klassen van PRO Emmen (voormalige praktijkschool), die met de opbrengst van dit initiatief een gedeelte van hun excursiereis bij elkaar willen sparen. De excursiereis, met als reisdoel het Reuzengebergte in Tsjechië, moet in juni 2016 plaatsvinden. Tot die tijd vinden er verschillende acties plaats, waaronder de rommelmarkt, om de benodigde 9.000 euro bij elkaar te sparen. De excursiereis is een initiatief van de leerlingen zelf en wordt door de school van harte ondersteund.

Naast de rommelmarkt kunnen mensen deze ochtend hun auto laten wassen; is er een rad van fortuin en is er koffie en thee met lekkers te verkrijgen.

De Entree opleiding van PRO Emmen is een 2 jarige MBO-1 opleiding waarbij leerlingen naast hun MBO-1 diploma ook 1 of 2 branche-certificaten halen. Er wordt nauw samengewerkt met het Drenthe College.

Naast enorm uitdagende outdoor activiteiten gaan de leerlingen tijdens deze reis ook een bezoek brengen aan de culturele stad Praag en voormalig concentratiekamp Theresienstadt. Voor de leerlingen is een bezoek aan deze twee historische plekken een (leer)ervaring, die ze de rest van hun verdere leven meenemen en die zij kunnen delen met medeleerlingen, ouders, vrienden en familie.

De reis wordt een mix worden van cultuur, maatschappelijk bewustzijn, sport, adventure en ontspanning. De leerlingen worden betrokken bij de voorbereiding, de reis zelf en de evaluatie met als doel dat ze kunnen laten zien dat ze alle competenties die bij de Entree-opleiding horen behaald hebben. Denk hierbij aan thema's zoals; samenwerken, grenzen stellen, uitvoeren van opdrachten, inlevingsvermogen, organiseren van werkzaamheden en het aangaan van uitdagingen.

Deze reis en het proces hier naar toe is een unieke kans voor de leerlingen om aan hun persoonlijke leerdoelen te werken. Een excursie naar het buitenland heeft hierbij meerwaarde, aangezien een dergelijke reis voor veel leerlingen niet vanzelfsprekend is. Een reis als deze geeft de leerlingen een ervaring die tot over de grenzen van hun eigen referentiekader reikt. De docenten van de opleiding zijn ervan overtuigd dat dit een positief effect zal hebben op de verdere persoonlijke ontwikkeling van de leerling.

Elles Schut en Ard Kooistra Entree Docenten PRO Emmen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda