Wolfestival 2 juli in Orvelte

ORVELTE - Zondag 2 juli, van 11.00 tot 17.00 uur staat Orvelte in het teken van het wolfestival. Op de Brink vindt een kleurrijke wolmarkt plaats met ruim 45 kramen, waar een uitgebreid assortiment aan materialen en producten wordt aangeboden op het gebied van spinnen, vilten, weven, breien, haken, wol en wol bewerking. De wolmarkt is vrij toegankelijk.

Als enthousiaste creatieveling kun je vrijwel al je materialen kopen, maar ook als je een leuk cadeautje zoekt kun je er terecht. Er zijn verschillende demonstraties van diverse technieken. Een eigen kraam van de schaapskudde ter pormotie en de mogelijkheid om donateur worden of het adopteren van een schaap.

Ook zijn er deze dag demonstratie schapen scheren, de Schoonebeker schapen hebben mooie vachten en die worden dan te koop aangeboden op de wolmarkt. Naast de kooi vinden er demonstraties schapen drijven plaats. Heb je een vraag voor de herder dan kun je die deze dag stellen. De muzikale omlijsting komt van de muziekgroep “de Tarantella” met middeleeuwse en Keltische muziek, ze zullen rond wandelen en vertellen over hun muziek instrumenten.

Als afwisseling is er verhalen verteller Niels Brandaan Cotterink met een prachtig passend verhaal voor jong en oud. Breng een bezoekje aan de schaapskudde in Orvelte. En steun de schaapskudde, namens de schapen alvast Bedankt.
Deze dag wordt mogelijke gemaakt door inzet van vrijwilligers en enthousiaste mensen die de kudde een warm hart toedragen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda