Harry Niehof brengt Café op driefklaai in VanSlag

BORGER - In het theaterconcert Café op driefklaai herbouwt Harry Niehof het café van zijn vader. Plaats van handeling is Cultuurpodium VanSlag in Borger. In dit café in Middelstum zette Harry in de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn eerste stapjes.

In een intieme setting bespeelt Harry zijn gitaren en zingt hij in kenmerkende stijl in het Gronings over het land, de liefde en het leven in onzekere tijden. De liedjes voor dit programma heeft hij geschreven naar aanleiding van de verhalen van Groningers, zijn eigen herinneringen aan het Middelstummer café en zijn ervaringen met de situatie van nu. Met een optimistische blik trekt hij parallellen tussen de jaren zestig van de vorige eeuw en het heden.

Bij Café Niehof gaat het rond de stamtafel meer om sterke verhalen dan om sterkedrank. Dat was al zo toen pa Niehof rond 1960 de tapkast bestierde, en dat is opnieuw zo nu zoon Harry het café in liedjes en verhalen weer tot leven wekt. Liefde, lijden, het leven in onzekere tijden: Harry bezingt en vertelt het in het Gronings.

Het optreden in VanSlag is op zaterdag 8 oktober. Aanvang 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda