Hans Theessink verdient erkenning in eigen land

AMEN - Hans Theessink (Enschede, 1948) is als Delta-country-blues artiest beroemd in de VS, Australië en veel Europese landen, maar in Nederland wordt hij veel minder gekend en erkend. In Amen weten ze wel beter. Theessink trad in 1999 voor het eerst op in De Amer en daarna sloeg hij slechts één keer over. Op zondag 23 april geeft hij er zowel ’s middags al ‘s avonds een concert.


Hans Theessink, die al jaren in Wenen woont, noemt zichzelf een ‘traveling troubadour’ en met meer dan 8000 concerten op je naam heb je ook wel recht van spreken. Bij liefhebbers, recensenten en collega’s staat hij wereldwijd bekend als een van de meeste prominente vertolkers van de hedendaagse country-blues. Hij brengt zijn (eigen) songs met een warme bariton, voorzien van een rafeltje. En als Bo Diddley zegt dat je een ‘helluva guitarplayer’ bent, dan zit het ook op het instrumentale vlak meer dan goed.

Behalve met de akoestische gitaar lardeert Hans Theessink zijn liedjes met mondharp en ‘foot tapping’. Ondertussen heeft hij een groot aantal cd’s op zij naam staan. Het schijnen er 26 te zijn, niet allemaal meer verkrijgbaar overigens. Ze werden voor het merendeel in Oostenrijk opgenomen.

In de Amer is Hans Theessink kind aan huis. Hij combineert er zijn optredens in de regel met familiebezoek, maar op het podium staat hij altijd garant voor kwaliteit, die gepaard gaat met passie.

Reserveren via: 06 8322 5680

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda