Sessiebon in Jazz op de Zondagmiddag

EMMEN - In de jaren '70 en '80 maakte de band Sessiebon furore in heel Nederland. Op zondag 7 mei staan ze voor het tweede achtereenvolgende jaar in café Rue de la Gare in Emmen. Vorig jaar was het een reünieoptreden. Ze kregen de smaak zo te pakken dat ze weerregelmatig optreden.


Het succes van de band onder leiding van saxofonist Barend Petersen begon in 1974 toen zij het Laren Jazzconcours wonnen Sessiebon maakt funky fusionjazz met cross-overinvloeden uit de world music. Naast eigen stukken spelen zij ook muziek uit het repertoire van The Brecker Brothers, The Crusaders en Steps Ahead. De band won in de jaren zeventig tweemaal het Larens Jazzconcours en tot het eind van de jaren tachtig speelden de muzikanten vanuit hun thuisbasis Jazzcafé Dizzy te Rotterdam in de clubs, jongerencentra en theaters in heel Nederland.

De band bestaat naast Petersen uit Victor Borkent (trompet), Thomas Zoetelief (gitaar), Lodewijk Bouwens (vibrafoon), Koos Wiltenburg (basgitaar) en Arno van Nieuwenhuize (drums). De aanvang is 16:00 uur en de toegang gratis. (foto Dries Gankema)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda