Jeugdorkestendag Symfonica in D. in Emmen

EMMEN - Jonge, gedreven amateurmusici uit Drenthe kunnen op zaterdag 4 november deelnemen aan de Jeugdorkestendag Symfonica in D.. Leerlingen die normaal gesproken individueel les krijgen kunnen ervaren hoe het is om samen te spelen in een groot orkest.

Het stuk dat centraal staat is “Het Carnaval der Dieren” van componist Camille Saint-Saëns. Symfonica in D. vindt dit jaar plaats in Emmen.


De Jeugdorkestendag bestaat uit korte repetities op instrumentniveau en een collectieve repetitie waarin de jongeren leren samenspelen en oefenen voor het slotconcert. In de weken voorafgaand aan de Jeugdorkestendag krijgen alle deelnemers bladmuziek toegestuurd, zodat ze thuis alvast kunnen oefenen. In de finale worden alle deelnemers bijeengebracht op het podium van het Atlas Theater in Emmen waar de jongeren laten horen wat ze hebben geleerd.

Ook voor andere muziekstijlen
Nieuw dit jaar is het mixen van stijlen. Ook spelers van niet symfonische muziekinstrumenten kunnen zich voor de Jeugdorkestendag aanmelden. Op de website www.symfonicaind.nl is informatie en het aanmeldingsformulier te vinden.


Het is de tweede keer dat Symfonica in D. plaats vindt. Vorig jaar namen in Assen 80 kinderen en jongeren deel aan het evenement. De organisatie hoopt dit jaar nog meer leerlingen te trekken van de muziekverenigingen in Drenthe en particuliere docenten. De organisatie van Symfonica in D. is in handen van particuliere muziekdocenten, de kunstencentra ICO, De Kunstbeweging, Scala en K&C met financiële steun van de provincie Drenthe en van het Cultuurfonds Rotary Assen. (foto's Sijtze Veldema).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda