5e editie van Blues aan De Runde

EMMER-COMPASCUUM –Zaterdag 16 september zal de vijfde editie van Blues aan De Runde in dorpshuis de Foxel plaatsvinden. De organisatie wil met Blues Aan De Runde de bluesmuziek en aanverwante muziekstijlen promoten in Zuidoost-Drenthe. Er staan dit jaar een drietal Blues bands als line up op het podium. Om het vijfjarige bestaan een extra feestelijk tintje te geven heeft de organisatie besloten dit jaar voor het eerst ook een internationale band te boeken!!!


Het spits van het programma wordt afgebeten door Jansen & de Vries. Jansen & de Vries is een elektrisch/semi-akoestisch roots duo, waarvan de stijl geworteld is in de muziek afkomstig uit het Memphis en Chicago van de jaren ‘40 en ‘50.De elektrische en akoestische gitaar zijn voor rekening van meneer de Vries. Meneer Jansen hanteert de bluesharp en zingt.

Met het gebruik van vintage-apparatuur wordt er gestreefd naar een compacte, dynamische sound die deze muziek weer spontaan en fris laat klinken.De passie die het duo heeft voor de muziek zorgt ervoor dat er een energieke en aanstekelijke performance ontstaat. Naast blues worden er ook muzikale uitstapjes gemaakt richting andere muzikale genres uit deze vroege elektrische periode.

Als tweede band staat dit jaar B.J. Hegen Blues Band op het podium. Deze Blues band met zijn roots in Drenthe bestaand uit Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp), Jan Warntjes (piano), Frans Többen (bas) en Henk van der Veen (drums) brengen een live set met authentieke gepolijste Chicago Blues. Een aantal leden van B.J. Hegen Band staal al meer dan 40 jaar op de Blues bühne en is wereldberoemd in Drenthe en verre omstreken. Nog steeds weten zij keer op keer het publiek te raken met hun passievolle Blues muziek!

Blues aan de Runde wordt afgesloten door de Zed Mitchell Band uit Essen (Duitsland). Zij spelen gevoelige bluesrock ballads, jazzy tunes tot stevige bluesrock stukken onder de bezielende leiding van de virtuoos gitaarspelende en zanger Zlatko Manojlovic alias Zed Mitchell. Wereldberoemd in Duitsland nu bij Blues aan De Runde op het podium!!

Het eerste nummer wordt zaterdag 16 september om 21.00 uur gespeeld. Een ticket kost 7,50 euro in de voorverkoop, aan de kassa dient een tientje te worden betaald. U wilt een entreebiljet reserveren? Neem dan contact op met Martin Trip, 06-48521714.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda