Weekend De Amer met drie bands in drie dagen

AMEN - Een Amerikaanse singer-songwriter en zijn band, een Nederlandse rootsformatie en een Canadees multitalent staan vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september achtereenvolgens op het podium van De Amer in Amen.

Jeffrey Halford & The Healers

Van De Amerikaanse singer-songwriter Jeffrey Halforden en zijn band The Healers verscheen dit voorjaar het lovend ontvangen album Lo-fi Dreams. De titel heeft te maken met het feit dat bij de opnames gebruik werd gemaakt van ‘belegen’ instrumenten en buizenversterkers. De muziek van Jeffrey Halford & The Healers kan omschreven worden als melodieuze bluesy rootsrock, met invloeden van folk, country rock ’n roll en Tex-Mex. Naast Jeffrey Halford (slide, gitaren en zang), bestaan The Healers uit Adam Rossi (drums, keyboards en percussie) en Bill MacBeath (staande en elektrische bas). Vrijdag tonen ze hun kwaliteiten in De Amer.

Roel Spanjers and The Sunset Travelers

The Sunset Travelers werden in 2001 opgericht door Roel Spanjers, die ooit zijn studie geschiedenis er aan gaf om muziek te maken. Spanjers schrijft veel eigen nummers voor The Sunset Travelers die verder ook songs vertolken van onder andere Hank Williams, Don Covay, Chuck Berry, Ry Cooder, Elvis, The Band, Dr John, Ray Charles en Fats Domino. Maar de band, die zaterdagavond in De Amer speelt, haalt zijn inspiratie vooral uit het zuiden van de VS. Denk aan Memphis-soul, rythm & blues en boogie uit New Orleans en aan Mississipi-blues. De band bestaat naast Roel Spanjers (zang, Hammond orgel, piano) uit Richard van Bergen (gitaar, zang), Nico Heiligers (basgitaar) en JJ Goossens (drums).

Dave Goodman Band

De Canadees Dave Goodman kan gerust een multitalent worden genoemd. Goodman manifesteert zich als zanger, gitarist, componist en producer en beheerst een verscheidenheid aan stijlen. Hij studeerde jazzgitaar in Vancouver, maar na een Europese tour verhuisde hij aan het eind van de jaren negentig naar Duitsland (Bremen) om zich aan de akoestische gitaar te wijden. Dave Goodman staat zondag 24 september in de Amer samen met Sam Baker uit Londen, die als een van ’s werelds beste mondharpspelers wordt beschouwd. De derde man in de band is drummer Oliver Spanuth. Het trio wisselt ballades af met diepe blues en stampende rock.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda