Castle Picking Party in VanSlag

BORGER - De zevende editie van de Castle Picking Party vindt dit jaar plaats op zondag 24 september in en om cultuurpodium VanSlag in Borger. Op het podium in de kerk staan onder andere de bands Utrecht Central Station, Stringtime en Vals Plat. Meer namen worden de komende week nog bekend gemaakt. Zij brengen voornamelijk akoestische bluegrassmuziek.


Maar het leukste blijft toch de spontane optredens in en om de kerk. Tussen 13.00 en 21.00 uur wordt er door verschillende artiesten volop gejamd in en om de kerk. Boven in de toren is een ideale jamruimte. Ook in de kelder, een deel van een ondergronds gangenstelsel, wordt muziek gemaakt. Een derde ruimte is de entreehal. In de zaal wordt gejamd als er geen band op het podium staat en verder buiten op het terras, voor de ingang en aan de zijkant. Dat houdt in dat er constant muziek te horen is.

De Picking Party in Groningen beleefde zijn eerste editie op 25 september 2011. Inmiddels is het muzikale evenement toe aan de zevende editie. Buiten staan marktkraampjes opgezet waar alles is te vinden over bluegrass. De optredens op het grote podium beginnen om 14.00 uur.

De Picking Party wordt dit jaar voor het eerst mede georganiseerd door Boet’n Deure. Die heeft het stokje overgenomen van Hans Kelderhuis en Ben Wiltjer.


Een beeld uit 2016 van de Castle Picking Party in Borger. (Eigen foto).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda