Duo Oostenrijk en Voorhorst brengt “de Voordracht”

EMMEN - “De Voordracht” is een gevarieerd programma waarin muziek en poëzie elkaar afwisselen en versterken. Pauline Oostenrijk, hobo en Onno Voorhorst, gitaar treden op als duo in de Grote Kerk in Emmen op zondag 1 oktober, aanvang 15.00 uur. Naast muziek van de componisten Bach, Marcello, Villa Lobos en Maderna draagt Pauline beeldende, ontroerende en soms hilarische teksten voor over muziek en liefde van o.a. Slauerhoff, Rawie en van zichzelf.


Pauline Oostenrijk is solo-hoboïste van het Residentie Orkest, speelt in meerdere ensembles, nam een aanzienlijk aantal cd’s op en won op nationale en internationale concoursen vele prijzen. In 1999 ontving zij de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste Nederlandse staatsonderscheiding.

Enno Voorhorst is verbonden als gitaardocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij won onder andere de Nederlandse gitaarprijs en is nationaal en internationaal een veel gevraagd gitarist. Ook hij nam cd’s op die zeer lovend ontvangen zijn. Onlangs kwam een nieuwe cd uit van het duo genaamd Modinha. Uiteraard zal deze in de Grote Kerk te koop worden aangeboden en worden gesigneerd door het duo.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Grote Kerk Cultureel. Datum: zondag 1 oktober, aanvang 15.00 uur. Entree € 17,50 inclusief pauzeconsumptie. Vrienden van de SGKC betalen € 14,00. Meer informatie op www.grotekerkcultureel.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda