Ouderen Songfestival 2017

AMSTERDAM - Zondagmiddag 3 september was de allereerste voorronde. Zondagmiddag 22 oktober de laatste halve finale. Het traject naar de Grande Finale is door bijna 170 kandidaten gedeeltelijk of helemaal afgelegd. De optredens zijn allemaal vastgelegd. Klik hier om de foto's te bekijken.

Ouderen Songfestival 2015-2016


16 finalisten na 10 voorrondes en 2 halve finales!

ls in Heel Holland Bakt waren de verschillen tussen de kandidaten vaak minimaal. Met pijn in het hart moest de jury van vele afscheid nemen. 16 finalisten bleven uiteindelijk over. Zij staan zaterdagmiddag 18 november op de Bühne van de Wim Sonneveld zaal in het DeLaMar Theater te Amsterdam. De namen van de kandidaten en hun repertoire vindt u in deze nieuwsbrief.

Zoals ieder jaar kunt u in de weken voorafgaand aan de
Grande Finale stemmen op uw drie favoriete kandidaten. Sinds vandaag is de internetstemming geopend. Klik hier om de fragmenten van de 16 finalisten te beluisteren en uw stem uit te brengen. De internetprijs wordt net als de vakjuryprijs en de Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs uitgereikt tijdens de Grande Finale op 18 november. Komt u naar de finale, dan kunt u ook nog eens mede bepalen naar wie de publieksprijs gaat. Zorg dus dat u erbij bent, boek uw toegangskaarten hier.

In deze nieuwsbrief ook aandacht voor het
OSF Combo en een filmpje met juryvoorzitterBen Lansink, groot fan van het Ouderen Songfestival. Bovendien de mogelijkheid om nu al in te schrijven voor het Ouderen Songfestival 2018. Klik hier of bel, 020 622 01 83.


Grande Finale
De finalisten van 2017
Van links naar rechts en van boven naar beneden

Inna Tishchenko | Mijn Kiev (Igor Shamo)
Elly Spruyt | He's funny that way (Neil Moret / Richard Whiting)
Bob Bullée | The World We Knew (Over and Over) (Bert Kaempfert / Herbert Rehbein / Carl Sigman)
Carla Hopman | I could have danced all night (Alan Jay Lerner / Frederick Loewe)

Paul Herber | Bad Bad Leroy Brown (Jim Croce)
Ferry Verschuyl | The hungry years (Neil Sedaka / Howard Greenfield / Hal Linden)
Marianne de Rijke | Zeur niet (Annie M.G. Schmidt / Harry Bannink)
Sara Suvaal | Good morning heartache (Irene Higginbotham / Ervin Drake / Dan Fisher)

Rina Roepius | Zwarte Lola (Johnny Hoes)
Wilma de Boer | Die Juliska aus Budapest (uit de operette Maske in Blau) (Fred Raymond / Heinz Hentschke / Günther Schwenn)
Thea Neerings | What a difference a day made (Maria Grever / Stanley Adams)
Wil Stravers | Stars (Claude-Michel Schönberg / Alain Boublil)

Bill Monsour | There is a garden (Leonard Bernstein)
Heleen Butijn | Herfst (Feico de Leeuw / Heleen Butijn)
Guido Lamm | Mooi (Maarten van Roozendaal)
Lya van Beersum | Where do you start (Johnny Mandel / Alan & Marilyn Bergman)

Beluister hier alle finalisten en stem direct op uw 3 favorieten!

Grande Finale 2017
Zonder Ouderen Songfestival Combo geen finale

Terwijl presentatrice Yvonne Ristie de optredens aaneenrijgt, de jury op veilige afstand haar oordeel bepaalt, vormt het Ouderen Songfestival Combo de muzikale ruggengraat van de Grande Finale.

Het combo en de finalisten vinden elkaar al in een eerder stadium. Allereerst is er het contact met Kees van Zantwijk, muzikaal leider en pianist van het combo. Hij zorgt voor alle arrangementen en begeleidt de kandidaten in de voorrondes op de piano. Het combo in klein formaat verschijnt tijdens de twee halve finales ten tonele. Om vervolgens in volle bezetting samen met de finalisten op te treden tijdens de
Grande Finale. Kort daarvoor hebben het combo en de finalisten elkaar al nader leren kennen. Ze hebben met elkaar gerepeteerd, zijn op elkaar ingespeeld. Ze weten wat ze aan elkaar hebben. Een voorwaarde voor een succesvol optreden. Zonder OSF Combo geen Grande Finale.

Ouderen Songfestival Combo
Kees van Zantwijk, piano | artistiek leider
Angelo Toorré, elektrische en akoestische gitaar
Paul Mulder, contrabas en basgitaar
André van Damme, drums
Vera van der Bie, viool
Jos Teeken, cello
Pieter Slijkoord, saxen en klarinet
Nando van Westrienen, trompet en bugel

Jury
Hans van den Boom [voorzitter]
André van Duin
Hedy D’Ancona
Ben Lansink
Evert de Vries
Eric van der Burg
Ellen Alvares
Frank Wentink

Presentatie
Yvonne Ristie

Ouderen Songfestival 2017


Na 10 voorrondes en 2 halve finales...
Juryvoorzitter Ben Lansink geniet van iedere kandidaat

Juryvoorzitter van het Ouderen Songfestival [voorrondes en halve finales] en organisator van de Open BAC in het Betty Asfalt Complex Ben Lansink herkent als geen ander talent. Alhoewel hij van mening is dat kunst geen wedstrijd is, vindt hij het heel belangrijk dat het Ouderen Songfestival, inclusief de Grande Finale in het DeLaMar Theater, bestaat.


Contactpersoon Ouderen Songfestival
Jos van Duijn, sinds jaar en dag het gezicht van OSF

Jos staat open voor al uw vragen, opmerkingen en suggesties. Mail hem, jos@stichtingjam.nl, of bel, 020 - 622 01 83. Jos is bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 15 uur.


Steun het Ouderen Songfestival
Word nu donateur!

Al zesentwintig jaar lang biedt het Ouderen Songfestival een podium aan vele getalenteerde 55+ers. Een bijzondere traditie die we nog heel lang in ere willen houden. Maar daar is geld voor nodig. En daarom doen wij een beroep op u. Draagt u het festival een warm hart toe? Wilt u nog jaren genieten van het OSF? Word dan nu donateur door hier uw donateurschap kenbaar te maken. Heeft u behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de fiscale aftrekbaarheid van uw donateurschap? Wij kunnen u er alles over vertellen. Vraag hier informatie aan.

Stuur door

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda